Petak, 19. travnja 2024.

Provalnici devastirali školu: upali u 34 prostorije i porazbijali sve čega su se dočepali

Učenici šestih i osmih razreda Osnovne škole Braća Radić u Koprivnici jučer nisu pohađali nastavu zbog očevida policije koja je utvrđivala okolnosti provale u ustanovu.

Nepoznati počinitelji između 28. travnja i 2. svibnja provalili su u školu te nasilno otvorili čak 34 vrata različitih prostorija, učionica i kabineta. Provalnici su razbijali sve redom, od informatičke opreme do garderobnih ormara i uređaja za sokove i slatkiše. Također, otuđili su i novac te su na fasadi ispisali grafite.

— Nismo mogli organizirati nastavu, ni jutarnju niti popodnevnu, za učenike viših razreda, ali na sreću od danas sve ide prema planu i programu. Učenici nižih razreda imali su nastavu kao da se ništa nije dogodilo, dok će viši razredi izgubljeni dan nadoknaditi tijekom svibnja — rekao nam je ravnatelj škole Krešo Grgac.

O kolikoj se točno materijalnoj šteti radi bit će poznato nakon izvršene inventure i nakon što se preda odštetni zahtjev. Policija još uvijek traga za nepoznatim počiniteljima i otuđenim predmetima.

zatvori