Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Najmlađi osnovnoškolci svečano primljeni u podmladak Crvenog križa

Na prigodnoj svečanosti u Domoljubu danas su u podmladak Crvenog križa primljeni učenici prvih razreda koprivničkih osnovnih škola. Domaćin svečanosti ovaj je puta bila škola Đuro Ester.

— Najvažnije je da naše najmlađe već od malih nogu učimo razvijati osjećaje humanosti, tolerancije i pomoći onima kojima je to potrebno. To i jesu osnovni principi našeg djelovanja — rekla je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev.

Najmlađi članovi Crvenog križa u prvom razredu se upoznaju s najvećom humanitarnom organizacijom u svijetu. Kako rastu, sudjeluju u sve složenijim programima, ali opet primjerenima njihovoj dobi i sposobnostima.

— U četvrtim razredima svi prolaze radionice “Kodovi sigurnosti na vodi”. U višim razredima se mogu uključiti u ekipe prve pomoći tako da smo zapravo prisutni kroz cijelo njihovo školovanje. Oni se po svojoj vlastitoj želji mogu uključiti u rad naših organizacija podmlatka u svim osnovnim školama gdje imamo i nastavnike koji su voditelji našeg podmlatka. Tako mogu organizirati raznorazne akcije poput prikupljanja donacija za našu socijalnu samoposlugu ili kakvih drugih humanitarnih i volonterskih akcija u njihovim školama — dodala je Sočev.

Svečanosti prijema prvašića u podmladak Crvenog križa nastavljaju se idući tjedan u školama svih 11 općina na području koprivničke Podravine. Tako će velika obitelj ove humanitarne organizacije samo na našem području dobiti novih 600 članova.

zatvori