Četvrtak, 28. ožujka 2024.

IZBORNE LISTE Ovo su svi kandidati za lokalne izbore u Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji

Izborna povjerenstva Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije objavila su pravovaljane liste za skorašnje lokalne izbore.

Građani Koprivnice na ponudi imaju petero kandidata za gradonačelnika: nezavisne Danijelu Glavosek Kovačić i Antonija Grgića te stranačke kandidate. To su Krešimir Papac, zajednički kandidat HDZ-a i Mreže, Darko Markić, kandidat HSLS-a i Mišel Jakšić ispred lijeve koalicije koju čine SDP, HSS, HNS, HSU i Hrvatski laburisti – stranka rada.

Uz petero kandidata za gradonačelnika, Koprivničanci će na ponudi imati i osam lista za Gradsko vijeće – dvije nezavisne i šest stranačkih. Uz liste koje prate istaknute kandidate tu su još liste Hrvatske demokršćanske stranke te Hrvatske seljačke stranke Stjepan Radić i Autohtone – Hrvatske stranke prava.

A žitelji Koprivničko-križevačke županije 21. svibnja će moći birati između četvorice kandidata za župana i sedam kandidacijskih lista.

Nezavisni su kandidati za župana Željko Lacković i Mladen Švaco te stranački kandidati Darko Koren ispred Mreže nezavisnih lista i HDZ-a i Slavko Tucaković koji predstavlja SDP, HSS, HNS, HSU i Hrvatske laburiste – stranku rada.

Za Županijsku skupštinu istaknute su liste nezavisnih Lackovića i Švace te Hrvatska demokratska zajednica, Hrvatska demokršćanska stranka i HSLS, Hrvatska seljačka stranka Stjepan Radić i Autohtona – Hrvatska stranka prava; Mreža nezavisnih lista te lijeva koalicija koju čine SDP, HSS, HNS, HSU i laburisti.

Pred nama je dvotjedno razdoblje službene predizborne kampanje koja završava 19. u ponoć. Subota je uobičajeno vrijeme predizborne šutnje te potom i “Dan D”, izborna nedjelja 21. svibnja.

>> Kandidacijske liste za članove Županijske skupštine i župana Koprivničko-križevačke županije

>> Kandidacijske liste za Gradsko vijeće Grada Koprivnice

>> Kandidacijske liste za gradonačelnika Grada Koprivnice

zatvori