Četvrtak, 25. travnja 2024.

Mladić na biciklu i djevojka na mopedu ozlijeđeni u prometnim nesrećama

Dvije su osobe lakše ozlijeđene u prometnim nesrećama koje su se dogodile jučer u Koprivnici, izvijestila je jutros Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Prva se dogodila oko 7 sati ujutro na prijelazu biciklističke i pješačke staze preko kolnika Ulice braće Radić i u njoj je stradao 28-godišnji biciklist. On je, naime, cestu krenuo prelaziti s nogostupa, a da pritom nije propustio Golf koprivničkih registracija kojim je upravljala 59-godišnja vozačica. Ona se pak zbog neprilagođene brzine nije uspjela zaustaviti pa je udarila u bicikl i srušila 28-godišnjaka koji je u padu zadobio lakše tjelesne ozljede.

Protiv oboje bit će podnesen obavezni prekršajni nalog u domeni njihove odgovornosti.

Druga prometna nesreća dogodila se kod koprivničke Opće bolnice i u njoj je lakše ozlijeđena mlada vozačica mopeda. Oko 14:15 na izlasku s parkirališta na Ulicu dr. Željka Selingera, 32-godišnja vozačica Renaulta koprivničkih registracija oduzela je prednost mopedu kojim je u smjeru Trga dr. Tomislava Bardeka upravljala 26-godišnjakinja.

Pokušavajući izbjeći sudar, mopedistica je pala na kolnik i zadobila lakše tjelesne ozljede.
Nijedna od njih nije bila pod utjecajem alkohola, a protiv neoprezne vozačice osobnog automobila bit će podnesen prekršajni nalog.

zatvori