Subota, 20. travnja 2024.

Mišel Jakšić: ‘Novac od KC plina ulagat ćemo u poduzetništvo i obrazovanje’

Smanjenjem temeljnog kapitala Komunalca s 209 na 188 milijuna kuna, koprivnički gradski proračun uprihodovao je 21 milijun kuna.

Što Zrinski trg kani s tim novcem, rekao nam je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić:

– Naš cilj je još snažnije poticati malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo. Ono što smo puno puta rekli da nam je cilj da Koprivnica bude jedan od centara za brzo pokretanje start up-ova u ovoj zemlji. Imamo tu dobar “kvasac” jer naš Poduzetnički inkubator je na današnji dan premali. Prošli smo one administrativne provjere i za Inkubator kreativnih industrija i za Centar kompetencija u hrani. Dakle, tu nas definitivno očekuje jače okretanje malom i srednjem poduzetništvu i obrtu.

Dio novca uložit će u obrazovanje, najavio je Jakšić:

– Spremamo određene programe prema strukovnim zanimanjima i prema strukovnom školovanju, nove programe stipendija. Cijene zemljišta u poduzetničkim zonama već smo mijenjali, no i tu se spremamo jače poticati zapošljavanje. Sve u svemu, imamo cijeli set mjera što se tiče Grada Koprivnice.

Podsjetimo, Komunalac je za prodaju plinskog biznisa uprihodovao 51 milijun kuna. Odlukom Gradskog vijeća potom je smanjen temeljni kapital gradskog komunalnog poduzeća i tako je u gradski proračun sjelo 21 milijun kuna.

zatvori