Petak, 19. travnja 2024.

MIRIŠE NA DVOSTRUKU TITULU Podravka upisala još jednu prvenstvenu pobjedu

Rukometašice Podravke Vegete, nakon osvojenog Kupa prošlog tjedna, ostvarile su još jednu prvenstvenu pobjedu i tako dva kola prije kraja prvenstva stavile jednu ruku na pehar za naslov prvakinja. Podravkašice su na gostovanju kod Dugog Sela slavile rezultatom 25:35.

Odlično je krenula Podravka u susret te je nakon četiri minute semafor pokazivao 0:4, a sva četiri pogotka postigla je Ekatarina Nemaškalo. Uspjele su u jednom trenutku u prvom poluvremenu igračice Dugog Sela doći do minus dva, ali se razlika uglavnom ‘vrtjela’ oko 4 ili 5 golova prednosti za Koprivničanke. Na kraju je rezultat poluvremena bio 14:20.

U nastavku susreta, kao i obično, gledali smo rutinsko odrađivanje posla Podravkašica. Uglavnom se igralo gol za gol, sugerirao je to i rezultat u 46. minuti 18:24, jednakih šest razlike kao i na poluvremenu. Do kraja susreta Koprivničanke su još jednom ubacile u brzinu više te su slavile s uvjerljivih plus 10.

Najefikasnije u redovima koprivničkih prvakinja bile su Marijeta Vidak s devet i Ekatarina Nemaškalo sa sedam pogodaka. Golmanice Antonia Jukić i Ivana Kapitanović zajedno su obranile osam udaraca.

Novom pobjedom Podravkašice su ostale na stopostotnom učinku i zaista bi se čudo trebalo dogoditi da Podravka ne osvoji naslov prvakinja. Koprivničankama slijedi domaća utakmica s Umagom, a nakon nje odlaze na gostovanje u Zagreb kod Lokomotive. Ukoliko i Podravka i Lokomotiva upišu sve prvenstvene pobjede do međusobnog susreta igračice koprivničkog prvoligaša trebale bi izgubiti s osam ili više razlike u Zagrebu da bi izgubile prvenstvo. Realno, zvuči kao znanstvena fantastika, a i sigurni smo da Lokomotivu čeka težak posao u Varaždinu protiv Koke.

24. KOLO PRVE HRVATSKE RUKOMETNE LIGE ZA ŽENE:

DUGO SELO – PODRAVKA 25:35

DUGO SELO: Mara Budić, Iva Šebalj, Mara Budić, Martina Ćorković, Ivana Kirin, Valentina Čamber, Josipa Grebenar, Ana Radovac, Ana Šebalj, Marina Slišković, Andrea Pavković, Josipa Bebek, Lucija Marjančić, Anamarija Galić, Iva Šebalj, Sandra Remenar, Ines Lisjak, Andrea Božić

Podravka Vegeta: Antonia Jukić, Simona Hajduk, Ivana Kapitanović, Nikolina Zadravec, Ivana Dežić, Korina Karlovčan, Elena Popović, Dora Krsnik, Selena Milošević, Ekatarina Nemaškalo, Ivona Mrđen, Marijeta Vidak, Simona Hajduk, Lara Pavlović, Tena Petika, Anamarija Gugić, Ana Debelić

zatvori