Srijeda, 27. ožujka 2024.

Koprivnički gimnazijalci pokazali odlične poduzetničke vještine

Uz redovnu nastavu, učenici Gimnazije “Fran Galović” često imaju prilike slušati gostujuća predavanja različitih stručnjaka.

Tako su ove školske godine učili o poduzetništvu i usavršavali znanje engleskoga jezika čime je završen projekt pod nazivom The “Next Apple” Entrepreneurship Project.

Tijekom šest radionica zainteresirani učenici koprivničke gimnazije učili su o osnovama ekonomske terminologije, timskog rada, upravljanja malim tvrtkama i o drugim poslovnim vještinama.

Predavanja im je na engleskom jeziku držao Michael Soucie, voditelj obrazovnih programa Hrvatsko–američkoga društva.

Nakon osmišljavanja vlastitoga proizvoda i prezentacije svoje zamišljene tvrtke i inovacije, najustrajniji i najkreativniji učenici i njihovi timovi nagrađeni su i certifikatima Hrvatsko–američkog društva.

Najboljim učenikom proglašen je učenik 4. b razreda Matej Jaušić, a najuspješnijim timom “Sharp Next”: Izabela Hegedušić, Latica Ilić, Matej Jaušić, Hana Knežević i Petra Martić.

Osim toga, gimnazijalci su se prošli tjedan mogli informirati o studiranju u inozemstvu.

Pouzdane informacije i preporuke o nastavku školovanja u stranim državama dobili su od profesora i obrazovnog savjetnika Ivana Horvata. O nastavku studija vani govorio je i francuski lektor Marien Mercier.

Učenici su na na predavanju saznali koje programe nude sveučilišta u Velikoj Britaniji, Danskoj, Francuskoj i Nizozemskoj te kako se rješava pitanje financiranja studija.

Cilj predavanja bio je pružiti kvalitetnu i pouzdanu informaciju o aktualnoj temi sadašnjim i budućim maturantima.

zatvori