Subota, 20. travnja 2024.

Koprivničanci dobili kandidatkinju za gradonačelnicu – nezavisnu Danijelu Glavosek Kovačić

Danijela Glavosek Kovačić nezavisna je kandidatkinja za novu gradonačelnicu Koprivnice.

Rođena je Koprivničanka, doktorica dentalne medicine s dvije ordinacije – u Legradu i Đelekovcu, a javnosti se predstavila u središtu Koprivnice, u simboličnom terminu “pet do 12”:

— Ova situacija me motivirala na kandidaturu. Posebno kaj mene muči je Piškornica. Znam da su ovo već floskule i da svi pričaju o tome. Ali, istina je ovo, ja vam se svaki dan vozim u Đelekovec i čudni kamioni su ispred mene koji skreću, a incidencija karcinoma je strašno enormna. Mislim da je vrijeme da se nešto pokrene. A i mladi smo. Ja sam živjela vani, bila sam u Njemačkoj. Događa se i da nam jako puno mladih odlazi. Živjela sam tamo, dijete sam gastarbajterskih roditelja, znam što se prolazi. Mislim da je konačno vrijeme da se malo zbudimo!

Snimila Nela Carek.

Dodatni motiv za kandidaturu i javni angažman joj je,kako kaže, budućnost djece:

— Iskreno, ja sam nezavisna i mnogi se pitaju čemu sad ovo? I ja se iskreno pitam. Ali imam dvije male curice i zapravo su me one potakle jer jednog dana će me pitati: “Mama, gdje smo bili?”

Kandidati za zamjenike Danijeli Glavosek Kovačić su gospodarstvenik iz građevinskog sektora Marijan Šiško i profesor Krešimir Biršić zaposlen u koprivničkoj u Gimnaziji Fran Galović.

— Koprivnica je nekad bila poželjan grad za život, danas to više nije tako. Nema listi čekanja za vrtiće, a djeca se iz škola ispisuju jer s obiteljima odlaze u Zagreb ili pak u inozemstvo — primijetio je Biršić, uvjeren da se za Koprivnicu mora nešto napraviti:

— Okupili smo se kao slobodni pojedinci koji žele za grad Koprivnicu nešto napraviti. Imamo svoja radna mjesta i nemamo nikakvih osobnih interesa osim rada za opće dobro.

Snimila Nela Carek.

Kandidat za drugog zamjenika gradonačelnika Marijan Šiško odlučio se kandidirati jer je nezadovoljan upravljanjem gradskim proračunom:

— Novcem iz gradskog proračuna se loše gospodari, a najveći problem u gradu je zapošljavanje, osobito mladih. Stoga smo predvidjeli određene akcije kojima bi se poboljšalo stanje u poduzetništvu. Namjera nam je prostore u bivšoj vojarni i parcele u poduzetničkim zonama dati poduzetnicima po vrlo povoljnoj cijeni i uz povoljne uvjete, s time da se obvežu otvoriti nova radna mjesta. Dodatni je problem što se dosta proračunskih milijuna usmjerava u dva gradska poduzeća koja se ne mogu sama financirati. Menadžement za ta poduzeća treba angažirati preko javnog natječaja, a novac usmjeriti poduzetništvu. Želimo osigurati novac za okrupnjavanje poljoprivrednih posjeda, a novac za sve to planiramo povući iz EU fondova u čemu Koprivnica dosad nije bila uspješna.

Na hrabrosti i odlučnosti kandidatkinji za gradonačelnicu Koprivnice čestitao je i nezavisni Željko Lacković, koji je “slučajno” naišao u trenutku kad se predstavljala javnosti i donio joj cvijeće.

Snimila Nela Carek.

— Želim da Koprivnica bude grad u kojemu će nezavisna politika i upravljanje pokazati da se to može raditi daleko bolje i učinkovitije. Nadam se da ćemo zajedno osvojiti grad i županiju, objediniti ih u jednu priču, gdje će vrata ureda župana biti otvorena za novu gradonačelnicu i da ćemo dobro surađivati — rekao je Lacković.

Doznajemo da će Danijela Glavosek Kovačić biti i na Lackovićevoj listi za Županijsku skupštinu. Nezavisna lista Danijele Glavosek Kovačić za sad ima potporu ORAH-a, MOST-a i Živog zida.

zatvori