Subota, 20. travnja 2024.
Home Aktualno KopriVITA: Osobe s invaliditetom i teže zapošljive osobe proizvodit će tjesteninu s koprivom

KopriVITA: Osobe s invaliditetom i teže zapošljive osobe proizvodit će tjesteninu s koprivom

0
KopriVITA: Osobe s invaliditetom i teže zapošljive osobe proizvodit će tjesteninu s koprivom
Izvor: civilnodrustvo.hr
Koprivnica će uskoro dobiti svoju verziju križevačke Hedone. Udruga osoba s invaliditetom ‘Bolje sutra’, naime, otvorit će socijalno poduzeće pod nazivom KopriVITA u kojemu će tjesteninu s koprivom proizvoditi teško zapošljive osobe i osobe s invaliditetom.

Ideju u djelo provest će zahvaljujući novcu kojeg su dobili iz Europskog socijalnog fonda te prostoru koji im je besplatno dodijelio Grad Koprivnica.

— Poznato je da nastojimo stvoriti uvjete kako bi osobama s invaliditetom život u našem gradu bio bolji, ljepši i kvalitetniji. Među više od 190 projekata odabrano je njih 18, a naš projekt jedini je iz naše županije. Na uručenju ugovora prvi je i prezentiran, isključivo zbog toga što je Ministarstvu rada bio jako zanimljiv. Sretni smo i ponosni što smo dobili ta bespovratna sredstva — rekla je predsjednica udruge Marija Mraz.

Uz nešto više od pola milijuna kuna koliko su dobili, za KopriVITU trebat će im, kaže Marija, još barem toliko pa računaju na lokalnu zajednicu i donatore.

Želja im je jednog dana zapošljavati sve osobe s invaliditetom koje su evidentirane na ovdašnjem Zavodu za zapošljavanje, ali do tog cilja trebat će ići, kaže Mraz, malim koracima. Za početak, u planu im je zaposliti dvije osobe koje će tjesteninu proizvoditi u bivšem Pevecovom restoranu. Ako će sve ići po planu s radom bi trebali početi u narednih godinu dana, najavljuje Mraz.

zatvori