Četvrtak, 18. travnja 2024.

Hrvatska nemoćna protiv Turske, Hlevnjaku još jednom devedeset minuta

Mlada U-17 reprezentacija Hrvatske izgubila je i u drugoj utakmici na Europskom prvenstvu. Nakon poraza od Italije, danas je izgubila i od Turske s uvjerljivih 1:4. Farmaceut Filip Hlevnjak još je jednom odradio svih devedeset minuta na poziciji desnog beka.

— Nažalost, danas jednostavno nije išlo. Žao nam je zbog poraza, ali moramo protiv Španjolske odigrati najbolje što možemo kako bismo opravdali dres koji nosimo. Sve dok ima nade za prolaz nećemo se predati — rekao nam je Slavenaš Hlevnjak.

Što se tiče same utakmice, Turci su poveli u 18. minuti, a prednost su povećali u četvrtoj minuti drugog poluvremena. Pogotkom Marina u 67. Hrvatska je dobila tračak nade, ali on je ugašen samo dvije minute kasnije kada su turski reprezentativci poveli s 3:1. Do kraja susreta uspjeli su zabiti još jedan i tako uvjerljivo slaviti.

Hrvatskoj je sada potrebno čudo da prođe skupinu. Italija bi trebala svladati Španjolsku i Tursku, a naši mladi reprezentativci uvjerljivo svladati Španjolce i tako proći na gol razliku. Ta će se utakmica igrati u utorak u Kostreni s početkom u 12 sati.

U-17: HRVATSKA – TURSKA 1:4 (0:1)
Europsko prvenstvo U-17, Skupina A, Rijeka.

Sudac: N. Laforge (Belgija)

Strijelci: 0:1 – Karaahmet (18′), 0:2 – Gül (49′), 1:2 – Marin (67′), 1:3 – Kabak (69′), 1:4 – Radić (80′ – ag)

Žuti kartoni: Franjić (55′), Krizmanić (78′)

Hrvatska: Kotarski, Čolina, Radić, Nekić, Hlevnjak, Pršir (od 67′ Baturina), Franjić, Hanuljak (od 55′ Krizmanić), Marin, Kreković (od 55′ Mitrović), Šego. Izbornik: D. Bašić.

Turska: Özer, Civelek, Karnucu, Kabak, S. Akgün (od 75′ Gök), Gül (od 65′ Adigüzel), Kesgin, Karaahmet, Babacan (od 70′ Gunes), Y. Akgün, Cetin. Izbornik: M. Hacioglu.

zatvori