Srijeda, 24. travnja 2024.

Koprivnički HGSS od Županije dobio 20 tisuća kuna, evo koji su im planovi za daljnji rad

Koprivničko-križevačka županija potpomognut će rad HGSS stanice Koprivnica s 20 tisuća kuna.

Sporazum o financiranju potpisan je danas u županijskom središtu u Nemčićevoj, a bila je to prilika i da obje strane pred predstavnicima medija izraze zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren istaknuo je, između ostaloga, da stanica zauzima značajno mjesto u županijskom sustavu žurnih službi. — Znam da sve ono što je vama potrebno za djelovanje proizvodi određene troškove i zasigurno vam nije lako zatvoriti tu financijsku konstrukciju. Ovo je jedan naš doprinos činjenici da smatramo da je ta služba ovdje potrebna i da kao sastavnica našeg cjelokupnog sustava zauzima jedno važno mjesto.

Izvor: kckzz.hr

U ime 14 članova koprivničkog HGSS-a na financijskoj injekciji zahvalio je pročelnik stanice Dejan Bojovski. — I dalje smo u formiranju stanice, u nabavci opreme koja nam je prijeko potrebna za naše djelovanje. Znate da je oprema poprilično skupa i zahtijeva određena financijska sredstva. Svi članovi su nam na raznoraznim edukacijama, i dalje se usavršavamo jer u našem djelovanju želimo biti što bolji i spremniji na dobrobit svih naših građana.

Izvor: kckzz.hr

Potreban im je, kaže, i veći prostor gdje bi mogli smjestiti svu opremu te izgraditi poligon za obuku svih operativnih snaga i stijenu za penjanje. Strateški razvoj stanice planiraju pak u tri ključne točke:

— To je Šoderica gdje se nadamo da ćemo određene stvari pokrenuti. U tijeku su dogovori s tamošnjim načelnikom općine. Tu nam je i Kalnik kao jedno turističko središte, a moramo graditi i svoje kapacitete. Kolega nam završava digitalnu fotografiju pa bismo željeli na jednoj kvalitetnoj karti objediniti pješačke, biciklističke i planinarske staze — rekao je član koprivničke stanice HGSS-a Robert Šarec.

Podsjetimo, koprivnički HGSS-ovci pokrivaju područje cijele županije, a po potrebi odlaze na ispomoć i u druge krajeve Hrvatske.

Izvor: kckzz.hr
zatvori