Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Veselo druženje uz mudline i stihove Frana Galovića

U Vatrogasnom domu u Peterancu proteklog je vikenda Udruga žena “Hrvatsko srce” održala svoju tradicionalnu manifestaciju Mudlinijadu.

Cilj manifestacije je njegovanje stvaralaštva i kulturne baštine Peteranca, a Udruga je ujedno proslavila i 18 godinu djelovanja, kao i postojanja svog barjaka. Među brojnim uzvanicima bili su i župan Darko Koren, saborski zastupnik Damir Felak te načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić.

Župan je pohvalio aktivnost Udruge i njezinu predanost očuvanju starih običaja, kao i doprinos razvoju lokalne zajednice, posebno istaknuvši sudjelovanje mladih u programima koje provode što pokazuje hvalevrijedan interes za kraj u kojemu žive.

Posjetitelji su mogli kušati ukusne mudline pripremljene na nekoliko načina, primjerice s bučinim uljem, vrhnjem, orasima ili makom, kao i vina lokalnih proizvođača.

U kulturno-umjetničkom dijelu recitacijama poznatog Peterančana Frana Galovića predstavile su se Dora Betlehem, Josip Blažek i Ivana Martinjak, pjevali su Bemian duet, Katica Požgaj i Zlatica Međimurec, a centralni dio programa bila je još jedna predstava nastala prema predlošku Vesne Hadelan naziva “Kako su mudlini postali brend”.

zatvori