Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO: UZOR-ove priručnike za održivi razvoj dobilo još dvjestotinjak vrtićaraca

Proteklog tjedna voditeljica programa UZOR-a Hrvatske Sonja Hlebar uručila je Dječje priručnike za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada za svu djecu, njih dvjestotinjak, u sedam općinskih vrtića: “Iskrica” Đelekovec, “Ivančica” Koprivnički Ivanec, “Lastavica” Peteranec, “Potočnica” Sigetec, “Leptirić” Hlebine, “Zvončić” Gola i “Zvončica” Gola.

Novim Dječjim priručnikom za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada UZOR želi još više doprinijeti odgoju i obrazovanju djece za održivi razvoj u Republici Hrvatskoj, ali i u drugim zemljama.

S druge strane, vodstvo tvrtke Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o. je prepoznalo ovo potrebno i originalno rješenje iz civilnog sektora. Temeljem toga je odlučilo podržati odgoj i obrazovanje djece za održivi razvoj na temu prepoznavanja i razvrstavanja otpada u dječjim vrtićima s područja jedinica lokalne samouprave u kojima Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o. ima koncesije za sakupljanje otpada.

Kako bi djeca u svakoj prilici znala prepoznavati i razvrstavati otpad, potrebno ih je odgajati i obrazovati od najranije dobi te poticati na željeno ponašanje u vrtićima i osnovnim školama na njima zanimljiv način.

Dječji priručnik za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada je namijenjen djeci predškolske (od prvih koraka) i školske dobi (do 4. razreda osnovne škole).

Stoga je UZOR-ov cilj da svako dijete predškolske i školske dobi u Republici Hrvatskoj, do 4. razreda osnovne škole, čim prije dobije svoj besplatan primjerak Dječjeg priručnika za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada, kroz partnersku suradnju civilnog, poslovnog i javnog sektora.

zatvori