Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Stižu prve vrućine, vrijeme je za lagane krpice

Vremenska prognoza za naredne dane svidjet će se svim ljetoljupcima, a jasan znak toga su i sve laganije modne kombinacije koje su se mogle vidjeti u centru Koprivnice ovog sunčanog subotnjeg prijepodneva.

Premda nas od ljetnog solsticija dijeli još nešto manje od mjesec dana, znakovi dolaska najtoplijeg i mnogima od nas najmilijeg godišnjeg doba stići će nam u prvoj polovici sljedećeg tjedna.

Nedjelja će biti sunčana, pretežno vedra i umnogome slična današnjem danu, samo još malo ljepša. Vjetar će još malo oslabjeti, a živa u termometru poslijepodne će se kretati oko 23 do 25 stupnjeva – dakle bit će to idealan dan za aktivnosti na otvorenom.

Lijepo vrijeme čeka nas i u ponedjeljak, samo još malo toplije, a vjetar u obliku slabog povjetarca okrenut će na južne smjerove. To znači da će utorak biti još topliji: temperatura bi trebala doći tik ispod 30 stupnjeva, a ponegdje možda dosegne i tu okruglu brojku, prvi puta ove godine.

A ako “tridesetka” ne padne u utorak, gotovo je sigurno da će se to dogoditi u srijedu uz lagan jugozapadni vjetar. Daleko je to od nekih nesnosnih vrućina, dakako, ali ipak očekujemo povećanu potražnju za sladoledom i osvježavajućim pićima.

Četvrtak nam donosi prolazno osvježenje (teško je to nazvati zahlađenjem jer bi najviša dnevna temperatura ipak trebala ostati oko ili iznad 25 stupnjeva) uz moguće grmljavinske pljuskove, a dani koji slijede mogli bi također biti pomalo nestabilni, no i dalje vrlo topli.

zatvori