Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Djeca s teškoćama u razvoju fotografirala su ljepote Prekodravlja te za to osvojila i nagrade

Završna izložba i proglašenje pobjednika foto-natječaja za djecu s teškoćama u razvoju u sklopu projekta ‘Vjerujem da bih mogao, uz vašu pomoć znam da mogu’ održano je danas u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

Riječ je o već šestoj po redu takvoj izložbi i završetku međužupanijskog natjecanja koje traje isto toliko godina. Ovogodišnja tema bila je “Ljepote Prekodravlja”, rekao nam je Krešimir Juratović, upravitelj Humanitarne zaklade “Naš mali kutak raja” koja organizira ovo natjecanje zajedno s Centrom Podravsko sunce i Foto kino klubom Podravina. — Sve što su djeca iz pet županija fotografirala odnosilo se na Prekodravlje: Golu, Repaš, Čambinu, Ždalu…

Natjecanju se ove godine odazvalo 16-ero djece, a specifično je u Hrvatskoj po tome što, za razliku od ostalih sličnih natjecanja na kojima djeca fotografiraju motive u svojim mjestima, ovdje svi dolaze u Koprivničko-križevačku županiju i zajedno odlaze na lokaciju fotografiranja. — Lani smo bili na Kalniku, ove godine u Prekodravlju, a sljedeće godine možda idemo na Đurđevačke pijeske, odnosno u Podravsku Saharu — najavljuje Juratović.

Snimio Marko Posavec.

Najuspješniji polaznik Podravskog sunca ove je godine bio Saša Vlahović koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji “Krajolik”. Vendel Oršuš osvojio je srebrnu medalju u kategoriji “Detalj”, a Matija Brkić zaslužio je pohvalu.

Sveukupno, COOR Podravsko sunce bio je drugi po broju medalja i drugi po ukupnom uspjehu. Na natjecanju su sudjelovala djeca iz Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Varaždinske, Međimurske i Virovitičko-podravske županije.

Završnu izložbu svečano je otvorio zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić, a nagrade najboljima uručio je zamjenik načelnika Općine Gola Marko Horvat. Sve je prisutne pozdravila ravnateljica Podravskog sunca Radmila Popović, a polaznici su pripremili i kratak prigodni program.

Za kraj, vrijedi spomenuti kako uz ovaj projekt, zaklada “Naš mali kutak raja” organizira i “Ruku prijateljstva” koji traje već devet godina i usmjeren je na edukaciju djece s teškoćama u razvoju o digitalnoj fotografiji.

zatvori