Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Počela je rekonstrukcija Radničke ceste

Danas prijepodne započeli su radovi na rekonstrukciji Radničke ceste u Draganovcu. Riječ je o investiciji koja obuhvaća rekonstrukciju prometnice, izgradnju biciklističko-pješačke staze i oborinske kanalizacije.

— Idemo u kompletnu rekonstrukciju cijele Radničke ceste u našem prigradskom naselju Draganovec — najavio je prilikom otvorenja radova zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić. — Vrijednost investicije je 3,5 milijuna kuna. Izuzetno me veseli i ponosan sam jer s ovom investicijom smo došli na 8 milijuna kuna u ovoj godini uloženih u naša prigradska naselja. Naime, završili smo obnovu ulice Draganovec i dijela Krešimirove ulice, strojevi su u Starigradu u Ratarskoj ulici, radilo se i na Vinici, završavaju se radovi na javnoj rasvjeti u Bilogorskoj ulici u Bakovčicama i to je samo još jedan od pokazatelja da je težište proračuna ove godine najvećim djelom usmjereno na naša prigradska naselja.

Riječ je o radovima u sklopu kojih će biti rekonstruirano 716 metara prometnice širine 5,5 metara. Izgrađeno će biti 830 metara pješačko-biciklističke staze širine 3,75 metara te 654 metra oborinske kanalizacije. Također se planira izgradnja zaštitne ograde između biciklističko-pješačke staze i državne ceste D-41 (koprivničke obilaznice) zbog povećanja stupnja sigurnosti prometovanja pješaka i biciklista.

Prije početka radova, Koprivničke vode rekonstruirale su tamošnju vodoopskrbnu mrežu.

Predviđeno trajanje radova je oko 3 mjeseca, a za to vrijeme prometovanje Radničkom cestom bit će otežano i djelomično obustavljeno (osim za stanare). Promet će se odvijati u skladu s postavljenom privremenom regulacijom prometa, a stanovnicima će biti omogućeno prometovanje preko obilaznih prometnica Ulice Pod lipama te spojnog makadamskog puta između naselja Draganovec i naselja Bakovčica.

Izvor: koprivnica.hr
Izvor: koprivnica.hr
Izvor: koprivnica.hr
Izvor: koprivnica.hr
zatvori