Izvor: kckzz.hr
Nakon što je krajem prošlog mjeseca potpisan ugovor o javnoj nabavi, župan Darko Koren otvorio je danas radove na dogradnji Područne škole “Fran Galović” Peteranec, koja se nalazi u sastavu Osnovne škole “Fran Koncelak” Drnje, a polazi je 63 učenika u 4 razredna odjela.

Župan je zahvalio načelniku Općine Peteranec Krešimiru Matijašiću, kao i ravnatelju OŠ Drnje Ivanu Pikivači te dodao kako je ovom investicijom nastavljen ciklus ulaganja u sektor školstva, što je Županija postavila kao prioritet svog djelovanja.

Pojasnio je i što će se konkretno raditi: – U projektu se predviđa dogradnja dviju učionica, kao i prostora kuhinje te sanitarnih čvorova. Konačni ciljevi su stvaranje uvjeta za provođenje jednosmjenske nastave te svrstavanje cjelokupnog objekta u energetski razred B, uz značajne energetske uštede. U toj investiciji Općina Peteranec participira s udjelom od 750 tisuća kuna, a jedan od razloga osim procjene struke o prioritetima ulaganja, je i pozitivan demografski trend. U Peterancu ima sve više učenika te smo se vodili tom činjenicom i kriterijem kada smo krenuli u ovu investiciju, a novi će prostori biti na raspolaganju već početkom sljedeće školske godine.

Načelnik Matijašić kazao je kako je škola izgrađena 1975. godine te kako je u prilično lošem stanju, derutna i trošna: – Tijekom godina u školu se malo ulagalo, uglavnom samo u održavanje, te zbog toga bili uporni da se krene s dogradnjom. Osnovni problem je što su kuhinja i kotlovnica u jednom prostoru, a sanitarni čvorovi nisu primjereni suvremenim uvjetima nastave. Zahvalan sam Koprivničko-križevačkoj županiji što nam je izašla u susret i drago nam je da kreću radovi. Dogradnjom ćemo dobiti kompletno novu školu i siguran sam da će učenici, učitelji i roditelji biti zadovoljni.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi dva milijuna i 300 tisuća kuna. U dijelu energetske obnove, izvest će se toplinska ovojnica cjelokupne građevine, obnovit će se električne instalacije te instalacije slabe struje, vatrodojave i gromobranske instalacije. Ugovoreni rok za završetak radova je 11. kolovoza 2017.godine.

Otvorenju radova prisustvovali su, između ostalih, i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te roditelji i mještani.