Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Peteranska i Čarda uskoro će biti povezane novom ulicom

Radovi na izgradnji spojne ceste između Ulice Čarda i Peteranske ceste u Koprivnici svečano su otvoreni danas u podne.

Otvorio ih je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić koji je pritom istaknuo: — S obzirom na to da smo puno upita dobivali kada smo s Hrvatskim cestama radili ovaj rotor kamo će ovaj rotor voditi, sada dajemo odgovor na to pitanje. Otvaramo radove na spojnoj cesti, spojnoj ulici između Peteranske ceste i Čarde gdje dobivamo i jedan novi stambeni kvart, novi stambeni odvojak odnosno ulicu, i ono što me izuzetno veseli je to što vjerujem da ćemo malo rasteretiti promet i na Čardi i na Peteranskoj te približiti Dravsku ulicu ovoj državnoj cesti.

Osim same prometnice, na 195 metara dugom potezu od novog rotora na Peteranskoj do raskrižja s Čardom i Ulicom Josipa Bukovčana izgradit će se i oborinska i kabelska kanalizacija te javna rasvjeta.

— Radove planiramo završiti do kraja lipnja. No, tu je i vrijeme, a na nekim gradilištima smo iskopali i ostatke stare kanalizacije tako da se nikad ne zna. No, do kraja lipnja vjerujem da ćemo biti gotovi — kazao je Jakšić.

Prije izvođenja radova, pripremljena je i trasa novog vodovoda i kanalizacije ukupne vrijednosti investicije oko 610 tisuća kuna, rekao je direktor Koprivničkih voda Josip Pobi.

— Sve je pripremljeno i neće biti problema kasnije s Čardom gdje smo napravili jedan bypass tako da sve bude u funkciji daljnjeg širenja ove prometnice.

Ukupna vrijednost radova iznosi 1.280.000 kuna s PDV-om.

zatvori