Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO ‘Latice’ otvorile svoja vrata i upoznale nas s aktivnostima koje provode tijekom cijele godine

Udrugu za pomoć osobama s intelektulanim teškoća “Latice” posjetili su župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, dosadašnja predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić te zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić.

Naime, Latice su 25. i 26. svibnja svoja vrata otvorile je svima koji su se željeli upoznati s njihovim radom.

Uvijek veseli i kreativni članovi i vodstvo Udruge pričali su im o svojim aktivnostima, koje se provode kroz Klub “Latica”, Igraonicu “Dodir” i Mlađi klub “Naši anđeli”. Doznali su kako članovi vode dnevnike o tome kako provode dane u Udruzi, kako uskoro planiraju na ljetovanje, a posebno je zanimljiv bio prikaz tkanja krpenih tepiha čime se bave u okviru projekta o očuvanju kulturne baštine.

Vrijedno rade tijekom cijele godine, uz pomoć voditeljica programa Nevenke Fuchs i Josipe Rasinec koje nesebično ulažu svoje vrijeme i ljubav u podizanje kvalitete života članova.

Upravo najveću pažnju posjetitelja privukao je tkalački stan na kojem vrijedne Latice svakodnevno izrađuju tepihe od krpa i domaćeg platna.

Dani otvorenih vrata organizirani su u suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske cilju informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici.

zatvori