Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Koprivnički učenici pokazali da je matematika primjenjiva u svakodnevnom životu

U četvrtak, 18. svibnja Muzej grada Koprivnice obilježio je Međunarodni dan muzeja i to izložbom pod nazivom Matematika u svakodnevnom životu. U Muzeju je tako izloženo 30 radova učenika koprivničkih osnovnih i srednjih škola te Centra izvrsnosti.

– Razlog zbog kojeg smo se odlučili na ovu izložbu je zato što ljudi većinom matematiku smatraju baukom, međutim ona to nije. Kroz ove izložene radove na lijep način pokazana je primjena matematike u svakodnevnom životu, a radove su učenici izradili na redovnoj nastavi u Centru izvrsnosti – objasnila je Mara Grašić, voditeljica Centra izvrsnosti.

Autori izložbe su Mara Grašić, Ksenija Varović, Bojana Habek, Marina Njerš, Ljiljana Pavleković, Nenad Solić i Hrvoje Šelimber.

– Na izložbi posjetitelji mogu vidjeti da matematika nije tlaka i da se ona može primijeniti u svakodnevnom životu, matematika je svugdje oko nas. Na temelju tih radova učenika i članova Udruge matematičara može se vidjeti kako se matematika na neformalan način može približiti djeci i kako se matematički problem mogu primijeniti u svakodnevnom životu. Drago mi je da je upravo ova izložba postavljena u povodu Međunarodnog dana muzeja – rekla je Marija Mesarić, viša kustosica Muzeja grada Koprivnice.

Izložba je odličan uvod u Mathemu – ekipno natjecanje u matematici koje se održava danas, 19. svibnja u Koprivnici. Ove će godine na Mathemi sudjelovati oko 1500 učenika i to više od 1100 u osnovnim školama i nešto više od 250 u Gimnaziji Fran Galović.

zatvori