Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Komadina podržao Jakšića i Tucakovića: ‘Zajedno možemo stvoriti jednu drugačiju Hrvatsku’

Potpredsjednik SDP-a i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina stigao je danas u Koprivnicu kako bi podržao svoje kolege u drugom krugu lokalnih izbora.

Mišela Jakšića i Slavka Tucakovića, kaže, smatra dobrim prijateljima i vjeruje da su dosadašnjim radom dokazali da zaslužuju povjerenje, kako Koprivničanaca, tako Podravaca i Prigoraca.

A da im ljudi vjeruju pokazao je, uvjeren je Komadina, i prvi krug lokalnih izbora.

– S njima se Koprivničko-križevačka županija može udružiti s Primorjem i Zagorjem i zajedno stvoriti jednu drugačiju Hrvatsku s jednim drugačijim svjetonazorom. Možemo pokazati ljudima da se u Hrvatskoj zna pristojno ponašati, da se zna kvalitetno živjeti i raditi i da se ne zlorabi službena vlast kao što se to radi diljem Hrvatske svih ovih godina. Vjerujem u građane Koprivnice i cijele županije da će im dati podršku – poručio je u koprivničkom gradskom parku okružen predstavnicima lijeve koalicije.

– Drago mi je da je danas ovdje s nama jer smo prije godinu i pol dana bili zajedno u jednoj političkoj kampanji unutar naše stranke. Tada sam ja njega podržao pa mi je posebno drago da danas on podržava nas – rekao je kandidat za gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić te još jednom najavio da će zajedno s partnerima iz HSS-a, HNS-a, HSU-u i Hrvatskih laburista opravdati povjerenje koje dobivaju i pobijediti na nedjeljnim izborima.

Jednom od najdugovječnijih župana u Hrvatskoj na potpori je zahvalio i kandidat za podravsko-prigorskog župana Slavko Tucaković. – Od Zlatka se najbolje može naučiti kako se vodi županija i mogu reći da mi je u današnjem razgovoru iznio dosta primjera koji se s Primorsko-goranske županije mogu prenijeti na našu županiju. Posebno smo razgovarali o području obrazovanja, gdje moramo dati jedan veliki doprinos i na tome ćemo inzistirati – rekao je.

Na novinarski upit je li dolazak u Koprivnicu iskoristio i da bi se sastao sa Zvonimirom Mršićem, Komadina je odgovorio potvrdno. Između ostalog, razgovarali su o trenutnoj situaciji u stranci, a ne želeći konkretno komentirati špekulacije da bivši koprivnički gradonačelnik i predsjednik Uprave Podravke kreće prema premijerskom mandatu, Komadina je rekao da se radi o osobi koja zasigurno može dati svoj doprinos hrvatskoj socijaldemokraciji.

zatvori