Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Dora Ranilović i Karlo Dološčak u najboljem svjetlu predstavili nas na Prvenstvu u dresurnom jahanju

Ovog vikenda u Ergelu Galop u Peterancu održano je Prvenstvo Hrvatske u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom.

Domaćin prvenstva bila je udruga Osmijeh – udruga za terapijsko jahanje, organizator prvenstva Hrvatski konjički savez osoba s invaliditetom, a glavni pokrovitelj manifestacije Hrvatski paraolimijski odbor.

Natjecatelji su bili podijeljeni u nekoliko razreda ovisno o stupnju oštećenja kako bi se natjecali s osobama sa sličnim poteškoćama. Sva pravila koja vrijede za standardno dresurno jahanje primjenjuju se i ovdje, ali ipak dresurni programi i oprema prilagođeni su stupnju invaliditeta jahača.

Kroz dva dana natjecanja i odrađene četiri utakmice udrugu Osmijeh predstavljali su Karlo Dološčak i Dora Ranilović na grlu Camilla.

Pobjednik natjecanja je Dinko Juretić iz Konjičkog kluba Vodičajna koji je jahao na grlu Sivi soko. Uz njega, natjecali su se i Karlo Hruščak iz Konjičkog kluba Garestin na grlu Santa te Any Šebek iz udruge Krila – terapijsko jahanje na grlu Camilla.

Karlo Hruščak, Any Šebek, Karlo Dološčak i Dora Ranilović nastupili su i na Revijalnoj utakmici – program Barbara – prikaz dostignuća.

Ova revijalna utakmica po prvi puta je puta održana na ovakvoj vrsti natjecanja, a njezin je cilj praćenje razvoja i unaprijeđenje dresurnog jahanja za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj te ulaganje u kvalitetan rad.

Nazvana je u čast gospođi Barbari Fuček – Leško, potpredsjednici HPO-a, koja je nebrojeno puta dokazala da su osobe s invaliditetom vrhunski sportaši te je osobno zaslužna za razvoj sporta osoba s invaliditetom u Hrvatskoj.

zatvori