Petak, 19. travnja 2024.

‘Biciklom po Podravini’ ove godine vodi vas na Šodericu

Pred nama je 12. po redu Festival biciklističke rekreacije koji organizira Old timer klub Biciklin u suradnji s Turističkom zajednicom Koprivničko-križevačke županije i Biciklističkim klubom Rotor i pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i portala Drava.info.

Dan bicikla i biciklizma grada Koprivnice bit će u petak kada će od 10 do 12 sati djeca dječjih vrtića, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce i članovi Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije na Zrinskom trgu izvoditi razne edukativno-rekreativne vožnje.

Biciklom po Podravini vozit će se u nedjelju, a po prvi puta cilj će biti na jezeru Šoderica. Na biciklijadi će sudjelovati članovi oldtimer klubova iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, a pozvani su i ostali rekreativci. Partneri u organizaciji biciklijade su Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Biciklistički klub Rotor.

Okupljanje oldtimer klubova na Zrinskom trgu počinje od 9:30 sati, a start biciklijade planiran je pola sata kasnije.

U Đelekovcu kod Društvenog doma predviđeno je kraće zaustavljanje i odmor, dok je na cilju na Šoderici organizirano druženje i gastronomska ponuda.

Vožnja do Šoderice je organizirana uz pratnju, a povratak je u vlastitoj organizaciji, poručuju organizatori te dodaju da djeca do 16 godina za vrijeme vožnje na glavi moraju nositi zaštitnu kacigu.

zatvori