Četvrtak, 25. travnja 2024.

Darko Koren: ‘Najveća odgovornost je na nama, vjerujem da će Lacković to prepoznati i podržati većinu’

U Mreži nezavisnih lista zadovoljni su rezultatima postignutima na svojim prvim lokalnim izborima.

Tvorac i predsjednik ove političke platforme Darko Koren kaže:

– Ja mislim da mogu biti zadovoljan s obzirom na činjenicu da na političkom prostoru Koprivničko-križevačke županije kao platforma ili kao stranka djelujemo manje od tri mjeseca. Mislim da smo uspjeli etablirati taj pojam ili politički pokret kao nezavisnu platformu koja je okupljena oko puno nezavisnih lista. Osvojili smo 6 mandata u skupštini Koprivničko-križevačke županije. Poslije HDZ-a i liste Željka Lackovića mi smo tamo najjača opcija jer su SDP i HSS osvojili 5 mandata. Mislim da možemo biti zadovoljni jer je to dobar temelj za daljnji razvoj te platrofme odnosno stranke Mreža.

Mreža je osvojila i po jedan mandat u gradskim vijećima Koprivnice i Križevaca, načelnika Općine Ferdinandovac i vrlo izglednu načelnicu u drugom krugu u Koprivničkom Ivancu, čime je Koren vrlo zadovoljan:

– Mislim da predstavljamo jednu političku snagu u našoj županiji stvorenu u vrlo kratko vrijeme, naravno na temeljima naše bivše stranke. No osobito mi je drago da nam se pridružilo puno mladih ljudi koji su dosad bili politički neopredijeljeni.

Osim toga, svjestan je da bez suradnje s osam nezavisnih Željka Lackovića neće biti stabilne većine u županijskoj skupštini:

– HDZ i Mreža zajedno imaju 18 mandata od 21 koliko treba za većinu u županijskoj skupštini. Naravno da je to prostor za razgovore i dogovore sa svim političkim sudionicima koji će imati svoje predstavnike u Županijskoj skupštini. Nadam se da ćemo uspjeti oformiti stabilnu kvalitetnu većinu koja će nam garantirati stabilnost i uspješno vođenje županije u narednom mandatu.

No Lacković je jučer upravo za Dravu.info izjavio da njegovi neće prljati ruke, da neće sklapati saveze ni s lijevima ni s desnima te da će ih ostaviti da budu odgovorni i da se dogovore u Županijskoj skupštini. Koren i na to ima odgovor:

– Mi smo svakako odgovorni. Dakako da je najveća odgovornost na nama, no ako se podrži većina, programi ili osobe to nikako nije prljanje ruku. Ja vjerujem da će gospodin Lacković sa svojom respektabilnom opcijom koju predstavlja u Županijskoj skupštini upravo to prepoznati i da će podržati većinu.

Koren ja ponovio i da je uvjeren da će u drugom izbornom krugu pobijediti te sa svojim suradnicima, Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem nastaviti voditi županiju.

zatvori