Petak, 19. travnja 2024.

Naučite nešto novo i dobro se zabavite na gimnazijskom DANU ZA ZNANOST

Koprivnička Gimnazija ‘Fran Galović’ i ove godine, četvrte zaredom, priprema jedinstvenu manifestaciju Dan za znanost. Održat će se u subotu, 3. lipnja od 10 do 15 sati.

Organizatori su za sve posjetitelje pripremili sedam predavanja i dvadesetak radionica uz sportske aktivnosti.

Predavači dolaze iz poznatih nacionalnih i međunarodnih sveučilišta i dio su velikih tvornica znanja: Hrvatskog instituta za istraživanje mozga, Medicinskog fakulteta Zagreb, Fizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Hrvatske udruge bespilotnih sustava, Filozofskog fakulteta, sveučilišta University of London i Ludwig-Maximilians-Universitäta München.

>> Kako je bilo prošle godine pogledajte ovdje

Radionice će se neprekidno održavati u sportskoj dvorani uz brojne edukatore s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, Fakulteta organizacije i informatike te Sveučilišta Sjever. Njima se pridružuju članovi udruga Znanstvene čarolije, Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić”, eSTUDENT, Fizika ekspres te članovi Hrvatskog geološkog društva, Hrvatskog origami društva, Društva za edukaciju van okvira, Astronomskog društva Koprivnica, tvrtke 123 Print d.o.o., Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije te učenika Gimnazije “Fran Galović” Koprivnica.

Na Danu za znanost ove ćete godine vidjeti kako se robot može hraniti sunčevom energijom, kako rade 3D printeri, a isto tako i 3D olovke. Možete doći izraditi vlastiti sunčani sat i ponijeti ga kući. Oni najmlađi svoje će zadovoljstvo zasigurno pronaći u Mars roveru, električnom autiću u kojem se mogu provozati, a roditelji mogu upravljati njime pomoću daljinskog upravljača.

Od sportskih aktivnosti posjetiteljima su na raspolaganju zumba, kardiovježbe i biciklijada kojom će ujedno i završiti Dan za znanost.

Raspored događanja

10:00 – 10:30 Svečano otvorenje u zbornici škole
10:30 – 15:00 Predavanja, radionice i sportske aktivnosti u učionicama i sportskoj dvorani (za sve uzraste)
15:00 -15:30 (16:00) Biciklijada (Upoznajmo Koprivnicu na biciklima!)

zatvori