Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Podravsko sunce svečano je proslavilo svoj 54. rođendan

Centar za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce danas je proslavio svoj dan.

Ravnateljica Radmila Popović tim nas je povodom podsjetila na uspjehe koje su polaznici Centra postigli tijekom protekle godine.

— Ove godine se možemo pohvaliti zaista velikim postignućima naših učenika na natjecanjima. Tako smo na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava osvojili čak 12 medalja što je jedan od najvećih uspjeha do sad. Isto tako, na Međužupanijskom natjecanju, kojem smo organizatori i domaćini već osmu godinu zaredom, naši su učenici ekipno osvojili treće mjesto u poznavanju prometnih pravila za upravljanje biciklom.

Ono čime se Centar još više ponosi i što je specifičnost ove škole je dodjela priznanja najboljem prijatelju u razredu. Naime, smatraju da je prijateljstvo najveća ljudska vrijednost i upravo to žele i naučiti djecu. Učenici sami među sobom biraju najbolje prijatelje.

— Oni jasno navode kriterije zbog čega je netko najbolji prijatelj. Naučili su da nije najbolji prijatelj onaj koji im se najviše sviđa i tko je glavna “faca” nego onaj koji se najljepše ponaša, tko poštuje druge i tko je pristojan — rekla nam je ravnateljica.

Po svojim kvalitetama, Podravsko sunce je jedna od vodećih škola takvog tipa u našoj regiji, ali i na razini cijele zemlje. Redovito se uključuje u nove programe i projekte, javlja se na mnogobrojne natječaje te često surađuje sa školama s učenicima bez teškoća.

Centar s novim aktivnostima ne namjerava prestati ni ove godine. U planu je osnivanje učeničke zadruge, a već se natječu za najljepši školski vrt. No, najvažnija je stvar pokretanje pružanja usluge rane intervencije.

Usluga je to koja će biti novitet na našem području, a njome bi se pružila pomoć djeci s teškoćama već od rođenja.

Program je spreman, no još čekaju potvrdu resornog ministarstva.

zatvori