Petak, 19. travnja 2024.

NE PROPUSTITE Zvonimir Haramija Hans predstavlja zanimljivu izložbu u Galeriji

Mladi koprivnički umjetnik Zvonimir Haramija Hans u petak se predstavlja samostalnom izložbom pod nazivom ‘Lo-Fi Garage Pop’ u Galeriji Koprivnica.

Otvorenje je na rasporedu u petak, 7. travnja od 19 sati. Na izložbi će biti predstavljene slike nastale u posljednje dvije-tri godine koje su rezultat utjecaja i prožimanja različitih likovnih formi (crteža, slikarstva, grafike, klasičnog i digitalnog kolaža) i pravaca (dadaizma, pop arta, stripa, suvremenog street arta…).

Već sam naziv izložbe otkriva neraskidivi spoj likovnosti i glazbe i činjenicu da će ga u likovnom smislu najviše inspirirati popularna kultura: stripovi, omoti šund romana, reklame, ali i melodičnost pop glazbe toga vremena. Skice za slike nastaju u formi digitalnog kolaža te se prenose u slikarski medij većinom u kombiniranoj tehnici (akrila, kolaža, sprejeva na dasci…) u toplim, jarkim bojama. Sam će reći kako slike djeluju poput išaranih gradskih pročelja s iskidanim plakatima, dok se njihovi nazivi referiraju na stripovske junake ili nazive pjesama bendova koji izvode, reinterpretiraju ili pronalaze inspiraciju u glazbi nastaloj sredinom 20. stoljeća. Stoga se pojam izložbe ovdje može poistovjetiti s likovno-glazbenim albumom – s jasnom referencom na suvremenost u propitivanju međuljudske komunikacije, muško-ženskih odnosa i formiranja identiteta te njegova položaja i uloge u današnjem društvu

Izložba ostaje otvorena do 7. svibnja i može se besplatno razgledati od utorka do petka između 8 i 16 sati te subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati. Potom, 11. svibnja, seli u Muzej Croata insulanus u Prelogu.

ZVONIMIR HARAMIJA HANS rođen je 1978. godine u Čakovcu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u grafičkoj klasi prof. Šiška. Bavi se slikarstvom, ilustracijom i izradom animiranih video spotova i slikanjem murala. Samostalno izlaže od 2004. godine. Trenutno živi i radi u Koprivnici.

zatvori