Subota, 20. travnja 2024.

Veliki izborni obrat: Smeće s Piškornice ide u Varaždin!

Smeće s odlagališta otpada na Piškornici odlazi u Varaždin! Naložio je to ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović nakon konzultacija koje je posljednjih dana užurbano obavio sa zainteresiranim stranama.

Zadnja od tih konzultacija zapravo je bio, može se reći i svojevrsni tajni sastanak kojega je u svom kabinetu obavio sa zamjenikom koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišelom Jakšićem. A u kabinetu ministra izredali su se prije njega i direktor RCG-oa Piškornica Mladen Jozinović, podravsko-prigorski župan, predsjednik skupštine trgovačkog društva Piškornica Darko Koren, saborski zastupnici HDZ-ov Damir Felak, nezavisni Željko Lacković, pa čak i HKDS-ov Branko Hrg.

Mladen Mađer navodno je u kabinetu ministra Dobrovića bio u pratnji svog stranačkog šefa Kreše Beljaka kojeg je ipak koristeći svoje južnjačke veze, tamo doveo Stipe Gabrić Jambo.

A u više navrata, ministru Dobroviću u pohode dolazili su i predstavnici koprivničke građanske inicijative kojima su, kako doznajemo iz izvora bliskih ministru,vrata njegova kabineta, ali županov ured u Nemčićevoj, uvijek otvorena.

Svi su oni svjesni da je stanje na Piškornici veliki problem koji bi mogao nanijeti također veliku, ne samo političku štetu. I postali su svjesni bolne činjenice da će stradati svi od reda, a i o oni koji budu samo “štrajfani”, pretrpjet će nepopravljivu faljingu. I tako je naše smeće, nešto što je sramota, ništ koristi i fuj, uspjelo rezultirati nečim što se dosad nikad u podravskoj povijesti nije dogodilo – glave skup!

Već je dogovoreno da će sva raspoloživa mehanizacija i transportna sredstva biti angažirana na velikom poslu utovara i odvoza otpada. Sreća da su radovi na izgradnji Belupovih tvornica pri kraju pa će i ti kamioni biti angažirani.

Sreća i da je Jozinović bio toliko promućuran pa je kupio Pripuzov biznis. I sreća naravno da u Varaždinu još ima mjesta pa uz njihove, bale s Piškornice gotovo da se i neće primijetiti.

Ministar Dobrović dao je zadatak da se hitno započne s odvozom smeća s Piškornice.

Novac je, kaže osigurao iz EU fondova, što nam je potvrdila i europarlamentarka Marijana Petir.

Krajnji rok za sveobuhvatno čišćenje Piškornice je prvi april 2017. A lokalni ribiči već uzgajaju mlađ piškora kojim će poribiti okolne vode. I tako će se ostvariti vizije prvog direktora Piškornice Nede Cepića o povratku ove ribe u vode oko Piškornice. Prvi april!

zatvori