Srijeda, 17. travnja 2024.

UDRUGAMA PODIJELJEN GRADSKI NOVAC Najviše dobili koprivnički ljubitelji jazza

Grad Koprivnica objavio je početkom tjedna kojim su udrugama građana, organizacijama civilnog društva i kulturnjacima odobrena sredstva za provođenje njihovih programa i projekata.

Za programe i projekte udruga građana koji su usmjereni na rad s djecom, očuvanje tradicije ili pak unaprjeđenje kvalitete života osoba s invaliditetom najviše novca, nešto više od 38 tisuća kuna, dobila je Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice”.

Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice dobila je 36 tisuća, dok je Udruga mladih koprivničkih matematičara za provođenje svojih aktivnosti dobila 22 tisuće kuna.

Što se pak tiče programa u kulturi, Grad će u najvećoj mjeri pomoći Udruzi glazbenika i ljubitelja jazz glazbe koja je za koncertni ciklus “Jazz From the Woods” i međunarodni festival “Fest Jazza Koprivnica” dobila nešto više od 80 tisuća kuna.

Najviše novca za provođenje programa u okviru projekta “Zdravi grad” dobila je Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice. Grad će njihova tri projekta s područja kvalitete života osoba s invaliditetom poduprijeti s 18 tisuća kuna.

Za do sada prijavljene projekte i programe izdvojeno je oko 600 tisuća kuna od predviđenih milijun i pol, a preostali novac, podsjećamo, rasporedit će se na projekte koji će se prijavljivati u narednim mjesecima.

zatvori