Četvrtak, 18. travnja 2024.

U naletu automobila teže ozlijeđen biciklist

Oduzimanje prednosti prolaska jučer je u dva navrata završilo prometnom nesrećom, izvijestili su iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke.

Jučer oko 12:40 sati u Đelekovcu na raskrižju Ulice Mihovila Pavleka Miškine iz tog su se razloga sudarila dva osobna automobila. Naime, 43-godišnja vozačica se Opel Corsom kretala u smjeru raskrižja s Ulicom Mihovila Pavleka Miškine. Ulaskom u raskrižje oduzela je prednost prolaska osobnom automobilu Renault Fluenci koprivničkih registracijskih oznaka koji je vozio 38-godišnjak u smjeru Torčeca. Tom prilikom udarila je prednjim djelom svog automobila u stražnju bočnu stranu Renaulta.

Protiv vozačice, koja nije bila pod utjecajem alkohola, bit će podnesen optužni prijedlog.

Malo kasnije tog dana, oko 16:10 sati u Drnju na raskrižju Trga kralja Tomislava osobni automobil je udario biciklistu, koji je tom prilikom teže ozlijeđen.

Naime, 24-godišnji vozač se Opel Astrom koprivničkih registracijskih oznaka kretao iz smjera Torčeca u smjeru raskrižja s Trgom kralja Tomislava. Pri trenutku dolaska do raskrižja nije se zaustavio na znak stop već je ušao u raskrižje i oduzeo prednost prolaska biciklistu kojim je upravljao 59-godišnji muškarac. On se kretao u smjeru ulice Pemija.

Osobni automobil se zaletio u desnu stranu bicikla prilikom čega je vozač bicikla pao na kolnik i teže se ozlijedio. Protiv vozača osobnog automobila će biti podnesena kaznena prijava, a dobro je spomenuti i da nijedan od vozača nije bio pod utjecajem alkohola.

zatvori