Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO: SPEKTAKL NA DVA KOTAČA Tour of Croatia projurio Koprivnicom, biciklisti se uskoro vraćaju

Spektakularna biciklistička utrka Tour of Croatia projurila je Koprivnicom prije nešto više od desetak minuta. Ponajbolji europski biciklisti nastavili su prema Ludbregu u kojem će napraviti krug, a zatim se vratiti prema našem Zrinskom trgu gdje ih čeka cilj prve etape.

Jurnjava na dva kotača, helikopteri u zraku, auti sa rezervnim gumama i biciklima te činjenice poput toga da je Koprivnica upravo bila na malim ekranima u 177 zemalja na šest kontinenata, da je našim gradom projurila jedna od najvećih biciklističkih zvijezda današnjice – Vincenzo Nibali – zaista ni jednog Koprivničanca nisu mogle ostaviti ravnodušnim.

Nikola Smolak. Snimio Luka Šarlija.

— Za razliku od prošle, ove godine u našem gradu je i cilj utrke što znači da u ovom spektaklu možemo uživati puno duže. Moje mišljenje je da je ovaj događaj velika promocija, ne samo za naš grad, već i za našu županiju. Potvrda toga je da ovaj prijenos ide u više od 170 zemalja diljem svijeta. Naš grad poznat je po ljubavi prema biciklima i biciklizmu, a mislim da će ovaj veliki događaj još jače i više privući mlade i stare da se bave ovim predivnim sportom — rekao nam je veliki zaljubljenik u biciklizam, Koprivničanac Nikola Smolak.

Unatoč prohladnom vremenu, okupio se veliki broj Koprivničanaca koji su bučno pozdravili 160 biciklista koji su projurili centrom.

 

Spektakl na dva kotača, Tour of Croatia, juri Koprivnicom!!

Posted by Drava.info on Tuesday, April 18, 2017

zatvori