Srijeda, 24. travnja 2024.

TEDx Petero novih zanimljivih govornika dolazi vas inspirirati i potaknuti na promjene

TEDxKoprivnicaLibrary konferencije u posljednjih nekoliko godina postale su događaj koji je zaista šteta propustiti. Koprivnička Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ ove će subote tako ponovno okupiti zanimljive govornike koje će posjetitelje potaknuti na razmišljanje, ali ih i inspirirati na promjenu u svom svakodnevnom životu.

Ovo je osma po redu konferencija na kojoj će nas govornici koji se po mnogočemu razlikuju nadahnuti, najavio nam je knjižničar Petar Lukačić.

— Uvijek pokušavamo izabrati nekoliko govornika iz naše, lokalne sredine i nekoliko nacionalno poznatih govornika. Ovaj smo put uspjeli dogovoriti pet govornika s pet zanimljivih tema.

Rekao nam je tko će nas od lokalaca inspirirati ovog puta: — Dolazi nam Pero Tomas kojeg znamo po tome što je nekoliko puta bio svjetski prvak u bodybuildingu. Zatim naša Koprivničanka Snježana Šlabek koja je već drugu godina zaredom na međunarodnoj listi “moversa & shakersa”, odnosno osoba koje unose promjene u sustav obrazovanja odraslih.

Od nacionalno poznatih govornika doći će Mladenka Majerić, izvršna direktorica Crvenih noseva koja zabavlja i unosi vedro raspoloženje djeci, ali i odraslima u bolnici. Zatim je tu i znanstveni voditeljski dvojac, biokemičar Marko Košiček i fizičar Saša Ceci koji vode emisiju Treći element i rade na Institutu Ruđer Bošković.

Okupljanje inspirativnih pojedinaca održat će se u subotu od 18 sati na Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice. Broj posjetitelja je i ovog puta ograničen te je za prisustvovanje konferenciji potrebno podići besplatnu ulaznicu, a dostupne su na Odjelu za odrasle.

zatvori