Srijeda, 27. ožujka 2024.

ŠTO SE DOGAĐA SA SLAVEN BELUPOM? Farmaceuti bez ispaljenog metka pali kod fenjeraša

Nogometaši Slaven Belupa upisali su poraz u 29. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Na gostovanju u Vinkovcima kod Cibalije izgubili su s 3:1 te tako i nakon devet odigranih utakmica ostali bez pobjede u proljetnom dijelu sezone.

Farmaceuti su na najgori mogući način ušli u utakmicu. Već u trećoj minuti poskliznuo se Božo Musa ispred vlastitog šesnaesterca što je iskoristio bivši igrač koprivničkog prvoligaša Dejan Glavica i poklonjenu loptu pospremio u daljnji kut golmana Gorana Blaževića. Tek što se krenulo u susret domaćin je vodio s 1:0.

Najveću šansu za Slaven Belupo imao je Gordan Barić sredinom prvog poluvremena. Snažnim udarcem s desetak metara pokušao je svladati golmana Cibalije, ali je šut išao dirketno u Matkovića koji je ‘boksao’ loptu i spasio domaću mrežu. Osim te prilike valja izdvojiti situaciju u šesnaestercu Vinkovčana kada je jedan obrambeni igrač s poda ‘pokosio’ Ivanovskog. Dojma smo da sudac ne bi pogriješio da je pokazao na ‘bijelu točku’.

Da nije najbolje primio pogrešku Muse kod gola pokazao je trener Željko Kopić kada ga je na poluvremenu ostavio u svlačionici. Nakon samo nekoliko minuta igre u drugom dijelu napravio je još dvije promjene što dovoljno govori koliko je bio zadovoljan i ostalim igračima.

U 73. minuti Cibalija je povećala prednost na 2:0. Zabio je Vitaić iz jedanaesterca nakon što je Aliti igrao rukom. Istom mjerom uzvratio je Slaven deset minuta kasnije. Jedan obrambeni igrač Cibalije rukom je blokirao udarac, a sudac Mlakar pokazao je na još jednu najstrožu kaznu. Siguran realizator bio je Ivanovski. Samo minutu kasnije i treći jedanaesterac. Naivno je Katić s leđa srušio jednog Vinkovačkog igrača, što je iskoristio po drugi puta Vitaić i zabio za 3:1.

Slaven Belupo nakon nepotpunog 29. kola drži šestu poziciju prvenstvene ljestivce s 31 osvojenim bodom, ali ga Lokomotiva eventualnom pobjedom ima priliku prestići. Već u utorak Farmaceuti će na koprivničkom Gradskom stadionu ugostiti zagrebački Dinamo.

VINKOVCI – Stadion Cibalije. Gledatelja 468.

CIBALIA (4-2-3-1): Matković – Žderić, Zgrablić, Tomašević, Čuljak – Muženjak, Mijoković – Baša, Vitaić (od 90+3 Mlakić), P. Mišić (od 80. Filipović) – Glavica (od 71. Brekalo).
Trener: Mladen Bartolović.

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Blažević – Aliti, Musa (od 46. Burić), Jovičić, Melnjak – Stevanović (od 56. Christensen), Katić – Barić (od 56. Tadić), Bouadla, Heber – Ivanovski.
Trener: Željko Kopić.

Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb). Pomoćnici: Ambrinac i Mandir. Četvrti: Vučković. Delegat: Blažičević.

Strijelci: 1:0 – Glavica (2), 2:0 – Vitaić (73 – 11 m), 2:1 – Ivanovski (85 – 11 m), 3:1 – Vitaić (86 – 11 m).

zatvori