Petak, 19. travnja 2024.

PRVA ŽNL Goran Palčić: Drava polako dolazi k sebi, moramo biti borbeni i agresivni

Pred nama je 18. kolo Prve županijske nogometne lige. Borba za vrh i ostanak je sve napetija: tri prvoplasirane momčadi dijele samo tri boda, baš kao i četiri posljednjeplasirane.

Lider prvenstva Tomislav iz Drnja gostuje u Novigradu Podravskom kod Drave gdje, prema proljetnim rezultatima obje ekipe, ne bi trebao imati velikih problema. — Stanje u Novigradu nije baš bajno, ali polako se ekipiramo, mladi dečki, da tako kažem, dolaze k sebi. Utakmica protiv Kalinovca nam je pokazala da, kada je borbenost na visokom nivou, možemo parirati i boljim ekipama od sebe. S druge strane, protiv Imbriovca nismo bili na toj razini i vidjeli smo što se dogodilo. Protiv Drnja nam ponovno treba agresivno i borbeno izdanje kako bi došli do bod(ov)a. Prognozirat ću našu pobjedu jer, što je normalno, nikad ne idemo izgubiti. E sad, koliko je to realno, vidjet ćemo. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat — rekao nam je trener Drave Goran Palčić.

Drugoplasirana kloštranska Mladost igrat će kod imenjaka u Molvama, dok će Borac iz Imbriovca na noge posljednjeplasiranom Fugaplastu. — Kloštrani su puno kvalitetnija ekipa od Molvaraca i vjerujem da će osvojiti tri boda, baš kao i Borac u Goli — prognozira trener novigradske Drave.

Dvoboj susjeda na ljestvici, četvrtoplasiranog Kalinovca i petoplasiranog Graničara, gledat ćemo u Legradu, u Peterancu će igrati Panonija i Bratstvo, dok će Prekodravac bodove spasa tražiti na svom travnjaku protiv Osvita. U Koprivničkom Ivancu za bodove će se boriti Sloga i Tomislav iz Žabna. — U Legradu i Peterancu će biti tvrde utakmice i mislim da će obje završiti remijem, a u Ždali dajem prednost svojem Osvitu, nadam se da će osvojiti tri boda. Sloga će svladati Tomislav — zaključio je Palčić.

Sve utakmice igrat će se u nedjelju s početkom u 16 sati.

Prva ŽNL – 18. kolo

Rezultate prognozira Goran Palčić, trener Drave (Novigrad Podravski).

Nedjelja, 9. travnja
16:00
Peteranec: Panonija – Bratstvo X
Molve: Mladost – Mladost (Kloštar Podravski) 2
Legrad: Graničar – Kalinovac X
Gola: Fugaplast – Borac 2
Novigrad Podravski: Drava – Tomislav (Drnje) 1
Ždala: Prekodravac – Osvit 2
Koprivnički Ivanec: Sloga – Tomislav (Sv. Ivan Žabno) 1

zatvori