Srijeda, 24. travnja 2024.

Jedan motociklist stradao pri nepropisnom pretjecanju, drugi uhvaćen kako juri 180 na sat

Topao i sunčan travanjski vikend na prometnice je izvukao i vozače motocikala od kojih je jedan nastradao u subotu u prometnoj nesreći, doznajemo iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Riječ je o vozaču rođenom 1976. godine koji je u subotu oko 19:40 u Kunovec Bregu upravljao svojim Suzukijem varaždinske registracijske oznake prema Subotici Podravskoj. Blizu raskrižja s Vinogradskom ulicom zbog nepropisnog pretjecanja sudario se s VW Transporterom koprivničkih registracija kojim je u istom smjeru upravljao vozač rođen 1952. godine i koji je skretao u Vinogradsku. Motociklist je nakon sudara sletio s kolnika na travnatu površinu i teško je ozlijeđen, dok je vozač teretnog automobila zadobio lakše tjelesne ozljede.

Bila je to jedina prometna nesreća proteklog vikenda. Policija je ukupno zabilježila 151 prometni prekršaj od kojih se 23 odnosilo na alkohol i 51 na brzinu. Trojica vozača zadržana su u posebnim prostorijama do otriježnjenja, a dvojica su uhićena.

Ni mladi vozači nisu se mogli suzdržati od alkohola za volanom: uhvaćeno ih je čak sedam, a najviše alkohola u organizmu imao je 23-godišnji vozač osobnog automobila zatečen u nedjelju u 3:35 u Ivanjskoj ulici u Koprivnici: 1,06 promila. Zadržan je do otriježnjenja.

Alkoholni rekorder vikenda bio je 34-godišnji biciklist kojega su policijski službenici uhvatili u petak deset minuta prije ponoći u Sigecu i koji je “napuhao” 1,98 promila.

Najbrži je, pak, bio vozač motocikla koji je u petak u 17:25 jurio otvorenim dijelom ceste između Đurđevca i Šemovaca čak 177 kilometara na sat. Ograničenje je bilo dvostruko strože: 90 km/h.

zatvori