Subota, 20. travnja 2024.

NEMIR NA CESTAMA Pet nesreća u Koprivnici i okolici

Čak pet prometnih nesreća zabilježila je jučer Policijska uprava koprivničko-križevačka. Sve su se dogodile na koprivničkom području, po dvije u Koprivnici i Peterancu i jedna u Starigradu, a samo je u jednoj bilo ozlijeđenih osoba.

Krenimo redom. Prva se dogodila oko 11:45 u Nemčićevoj ulici u Koprivnici. Zbog nepropisnog uključivanja u promet sudarila su se dva osobna automobila, a ozlijeđenih nije bilo.

Nešto kasnije, oko 13:30, osobni automobil sletio je s kolnika u Ulici Matije Gupca u Peterancu. Uzrok nesreće bila je neprilagođena brzina.

Novi sudar dogodio se oko 16:40 na raskrižju Ulice kneza Domagoja i Miroslava Krleže u Koprivnici. Dva su se osobna automobila sudarila zbog oduzimanja prednosti prolaska.

Niti sat vremena kasnije, oko 17:30, osobni automobil udario je biciklista u Starigradu. Automobil se nepropisno uključivao u promet s parkirališnog prostora i pritom naletio na vozača bicikla koji se kretao pješačko-biciklističkom stazom. Biciklist nije ozlijeđen.

Naposljetku, oko 18:20, pijani vozač sletio je s kolnika osobnim automobilom u Ulici braće Radić u Peterancu. Bio je pod utjecajem alkohola od 1,58 promila i lakše se ozlijedio.

Policija: Oprezno tijekom uskršnjih blagdana

Prenosimo tekst s internetskih stranica PU koprivničko-križevačke.

Pred nama su uskršnji blagdani tijekom kojih dolazi do povećanja broja vozila na prometnicama, posljedično i većeg broja incidentnih situacija u prometu.

Osim povećane frekvencija domaćih vozila u gradovima, doći će i do maksimalnog opterećenja državnih cesta uslijed dolaska velikog broja naših državljana koji žive u inozemstvu, a doći će u domovinu provesti blagdane s obitelji, te uslijed velikog broja stranih državljana koji će tranzitirati kroz Koprivničko-križevačku županiju.

U gradovima Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu radi velike frekvencije motornih vozila, ali i većeg broja pješaka i vozača bicikala, moguće je povremeno sporije odvijanje prometa. Najveće prometne gužve događati će se u blizini velikih trgovačkih centara, a posebice će biti izražene tijekom poslijepodnevnih sati 14. i 15. travnja kada će građani obavljati posljednje pripreme za predstojeći blagdan.

U slučaju sporijeg odvijanja prometa sve sudionike u prometu molimo za strpljenje, a posebice vozače motornih vozila. Kako bi se što prije osiguralo normalno odvijanje prometa policijski službenici će, po potrebi, vršiti regulaciju prometa, te je potrebno postupati sukladno njihovim znacima.

Apeliramo na građane da poštuju prometne propise i znakove, posebice one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja, prava prvenstva prolaska na raskrižjima i dopuštenu koncentraciju alkohola u organizmu.

Kako se u prometu tijekom Uskršnjih blagdana očekuje i veći broj vozača mopeda i motocikala, ovom prilikom ih podsjećamo na važnost korištenja zaštitne kacige.

S obzirom na nepovoljne vremenske uvjete koji se najavljuju, vozače bicikala podsjećamo na korištenje reflektirajućih prsluka odnosno reflektirajuće biciklističke odjeće, a pješake na korištenje reflektirajućih materija ili izvora svjetlosti. Ujedno apeliramo da obavezno koriste izgrađene nogostupe, te biciklističke trake i staze.

Sve vozače i putnike u vozilima pozivamo na korištenje sigurnosnih pojaseva, a roditelje upućujemo da djecu obavezno smjeste u odgovarajuće, i pravilno pričvršćene, autosjedalice, te da ih u njima vežu sigurnosnim pojasevima.

Za poseban oprez molimo mlade vozače i vozače starije životne dobi.

Ujedno upozoravamo građane da, prilikom odlaska u kupovinu i na misna slavlja, ne ostavljaju torbice, mobitele, novčanike i slične predmete na vidljivim mjestima u vozilima kako ne bi došlo do provale u automobile i otuđenja vijednih predmeta.

Sretan Uskrs i sigurno sudjelovanje u prometu želi Vam Policijska uprava koprivničko-križevačka.

 

zatvori