Srijeda, 27. ožujka 2024.

NOĆ KNJIGE Knjižnica je pripremila nikad bogatiji kulturni program

Koprivnička knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ i ove je godine povodom Noći knjige pripremila bogat i raznovrstan program.

Bit će to šesta Noć knjige u našem gradu, a prema riječima knjižničarke Danijele Petrić, i najdulja kulturna noć do sada:

— Manifestacija počinje sutra, u petak, ali Noć knjige će se iznimno ove godine odvijati kroz cijeli vikend; “zagrlit” će vikend. Programi će se, naime, održavati sve do ponedjeljka pa možemo reći da će Noć knjige postati najduža kulturna noć u Hrvatskoj. U središtu interesa je naravno knjiga i autori, čitatelji, čitanje pa ćemo nastojati kroz cijeli vikend na trenutak skretnuti pozornost na ljepotu pisane riječi i važnost čitanja od najranije dobi.

Obilježavanje Noći knjige u Koprivnici počinje sutra i to programima za djecu. Na Dječjem odjelu u 13 sati održat će se kreativna radionica pisanja priče i predstavljanje Čitateljskog kluba za djecu “Tragači”, a istog dana u Čitaonici tiska s početkom u 17 sati povjesničar Hrvoje Petrić održat će pričaonicu pod nazivom “Veličanstvene piramide – priče o drevnom Egiptu”.

Na tragu upoznavanja dalekih zemalja koprivnička Knjižnica je i za odrasle pripremila zanimljiv program. Također sutra, od 19 sati na Stručno-znanstvenom odjelu, Dvina Meler i Boris Veličan, poznati putopisci i avanturisti, s koprivničkom će publikom podijeliti iskustva i doživljaje sa svojih brojnih putovanja.

Putovanja su i tema izložbe fotografija Borisa Vargovića, nagrađivanog koprivničkog profesionalnog fotografa koji je već 35 godina iza objektiva, a ovu zanimljivu izložbu Koprivničanci će imati priliku razgledati u izlozima od petka do nedjelje.

Programi uz Noć knjige nastavljaju se i u subotu. U prijepodnevnim satima ispred knjižnice ili u veži, u slučaju lošeg vremena, održat će se druga proljetna tržnica knjiga, a subota je rezervirana i za osmu TEDxKoprivnicaLibrary konferenciju.

— U knjižnici će se predstaviti pet govornika: Marko Košiček, Saša Ceci, Mladenka Majerić, te Koprivničanci Snježana Šlabek i Pero Tomas. Govornici se međusobno u mnogočemu razlikuju, no na jednu će večer dijeliti istu misiju – širenje vrijednih ideja. I ovog je puta broj posjetitelja ograničen te je za prisustvovanje konferenciji na Odjelu za odrasle potrebno podići besplatnu ulaznicu.

Konferencija počinje u 18 sati.

zatvori