Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Ovo su najbolji koprivnički sportaši čiji su uspjesi obilježili prošlu godinu

Zajednica športskih udruga Grada Koprivnice danas je odabrala najbolje i najperspektivnije sportaše i sportašice, najbolje ekipe i najzaslužnijeg djelatnika našeg grada u 2016. godini. Evo tko su nagrađeni.

Najuspješnija sportašica u 2016. godini je članica Ronilačkog kluba “Šoderica” Lucija Šimčić dok je u muškoj kategoriji nagradu osvojio Luka Đurđ, također član Ronilačkog kluba Šoderica.

Lucija Šimčić. Snimio Marko Posavec.

— Ovo mi je definitivno velik poticaj za buduće treniranje — rekla nam je Lucija Šimčić nakon proglašenja. — Nadam se da će naše nagrade, Lukina i moja, privući još više zainteresiranih za ovaj sport. Nadam se da će sve više djece dolaziti u naš klub i trenirati s nama.

Kakvi su im uvjeti za trening u Koprivnici? — Dosta dobri, no problem nam je što nemamo 50-metarski bazen pa je onda malo veća trema kad dođemo na natjecanje. No, imamo veliku potporu svih gradskih sportskih udruga i puno im hvala na tome.

Lucija za mjesec dana nastupa na državnom prvenstvu u Zagrebu gdje će pokušati ponoviti lanjski uspjeh i osvojiti prvo mjesto, što joj je i donijelo ovu nagradu. Nakon toga, ako uđe u reprezentaciju i ako se uspije kvalificirati, čeka je i nastup na europskom prvenstvu u Poljskoj.

Što se tiče ekipnog sporta, ženska seniorska ekipa Rukometnog kluba Podravka Vegeta proglašena je najuspješnijom ženskom ekipom prošle godine, dok je seniorska ekipa Atletskog kluba Koprivnica bila najbolja u muškoj kategoriji.

Sonja Rušak. Snimio Marko Posavec.

— Ovo je velika potvrda da se u Atletskom klubu Koprivnica dobro i kontinuirano radi — rekla je tajnica AK Koprivnica Sonja Rušak. — Zaista smo ponosni na naše atletičare. Osim seniorske, u prošloj godini i ostale naše ekipe bile su jako dobre.

Uvjeti im, kaže, nisu tako dobri. — Zapravo su vrlo loši, ali to nas ne sprječava da uredno održavamo treninge bez obzira na prostor koji imamo. Radimo kontinuirano i trudimo se da budemo što uspješniji.

— Planova ima puno. Vjerujemo da ćemo kroz par mjeseci dobiti novo uređeno igralište gdje ćemo moći kvalitetno provoditi treninge što bi nam puno značilo. Krenuli smo i s natjecanjima, evo jučer smo osvojili devet ekipnih odličja na pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske atletske lige sjever ovdje u Koprivnici — zaključila je Rušak.

U kategoriji sportaša s invaliditetom, najuspješnija sportašica grada Koprivnice u 2016. godini je Ana Tkalčec, članica Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije “Podravina”. U kategoriji sportskih ekipa osoba s invaliditetom najuspješnijom je proglašena Kuglačka ekipa Sportske udruge za osobe s intelektualnim poteškoćama ‘Veliko srce’.

Najperspektivnijim sportašima proglašeni su Petar Kuhar iz Boks kluba David i Valentina Belušić iz Hrvačkog kluba Podravka. Nagradu za iznimno postignuće u 2016. godini osvojio je Borna Lončarić iz Davida, a u kategoriji “Zaslužni sportski djelatnik” nagradu je osvojio Marijan Kuharić, trener u Atletskom klubu Koprivnica.

Najuspješnije sportašice, sportaši i sportske ekipe grada Koprivnice u 2016. godini

Sportaš s invaliditetom: Ana Tkalčec (ŠUS Podravina), asistentica Ankica Pavleković
Još je nominiran i Marijan Maljak (ŠU tjelesnih invalida Koprivnica)

Sportska ekipa osoba s invaliditetom: Kuglačka ekipa Sportske udruge za osobe s intelektualnim poteškoćama ‘Veliko srce’
Još je nominirana i Kuglačka ekipa ŠUS Podravine

Perspektivna sportašica: Valentina Belušić (HK Podravka)
Još su nominirane: Dora Ormuš (BK David), Tena Petika (RK Podravka) i Antonela Vargić (ŠKK Podravka)

Perspektivni sportaš: Petar Kuhar (BK David)
Još su nominirani: Mihael Šestak (RK Šoderica) i Filip Verčević (HK Podravka)

Sportašica: Lucija Šimčić (RK Šoderica)
Još su nominirane: Ivana Babić (SŠK Podravka), Ivana Kapitanović (RK Podravka) i Jelena Kolarić (ŠKK Podravka)

Sportaš: Luka Đurđ (RK Šoderica)
Još su nominirani: Hrvoje Kuzmić (ŠRK Šoderica), Ivan Lončarić (HK Podravka) i Ivo Matić (AKK Podravina)

Ženska sportska ekipa: Podravka Vegeta (RK Podravka)
Još su nominirane: seniorske ŠRK Koprivnica i seniorke ŠKK Podravka

Muška sportska ekipa: Seniorska kros ekipa Atletskog kluba Koprivnica
Još su nominirani: seniori Karting kluba Koprivnica, seniori SŠK Podravka, seniori NK Slaven Belupa i seniori RK Šoderice

Iznimno postignuće u sportu 2016.: Borna Lončarić (BK David)

Zaslužni sportski djelatnik: Marijan Kuharić (AK Koprivnica)

zatvori