Subota, 20. travnja 2024.

POČINJU RADIONICE Neka vaši mališani nauče programirati s micro:bit kompletima

Prva micro:bit radionica bit će održana ove subote u koprivničkom Poduzetničkom inkubatoru u Dravskoj.

Riječ je o radionicama koje su nedavno najavljene upravo u Koprivničkom poduzetniku. Premda su micro:bit kompleti namijenjeni osnovnoškolcima, cilj ovih radionica je da na pristupačan način učenicima, ali i svima drugima zainteresiranima približe programiranje i robotiku. Pozvani su i roditelji da dođu s djecom na radionice kako bi uvidjeli važnost uvođenja novih tehnologija u obrazovanje.

Radionice će se održavati subotom u prijepodnevnim satima kako bi na njima mogli sudjelovati učenici koji su tijekom tjedna zauzeti školskim obavezama, a mogu se uključiti i učenici koji ne pohađaju izvannastavne aktivnosti u sklopu kojih bi imali priliku raditi s micro:bit uređajima.

“Želja nam je razviti interes za programiranje i robotiku i kod onih učenika koji još nemaju iskustva i znanja u programiranju, a žele naučiti nešto više”, poručuju iz Koprivničkog poduzetnika. “Naša prva micro:bit radionica zamišljena je kao početna edukacijska radionica upoznavanja i korištenja micro:bit uređaja kako bi kasnije kroz konkretne vježje upoznali sve mogućnosti micro:bita.”

Sudionici radionica tako će imati priliku izraditi svoje prve programe poput “smješka”, termometra, kockice, mjerača svjetlosti i slično, a vodit će ih mladi developer i edukator Matija Kolarić.

Ulaz na radionicu je slobodan, no broj djece je ograničen raspoloživim računalima.

Prijaviti se možete na [email protected] ili na broj telefona 048/222-338.

Radionica će se održati u subotu, 8. travnja u dvorani za sastanke na prvom katu, soba B9, u Poduzetničkom inkubatoru Koprivnica (Dravska 17) od 10 do 12 sati.

zatvori