Četvrtak, 18. travnja 2024.

Marina i Jasmina bile su u Tajlandu – evo što su tamo doživjele

Izvor:FRANzine
Gimnazijska profesorica Marina Furkes i psihologinja Jasmina Šandor članovima Geografske grupe, ali i svima zainteresiranima, održale su zanimljivo predavanje o zajedničkom putovanju na Tajland. Naime, u siječnju ove godine profesorice su posjetile daleki Tajland i iskusile čari te jugoistočne azijske zemlje.

Prvo odredište bio im je Bangkok, grad ispresijecan s preko sto kanala, koji nazivaju Venecija Istoka. Imale su priliku posjetiti jednu kršćansku školu koju pohađaju i budisti te iz prve ruke vidjeti kako funkcionira njihovo školstvo. Saznali smo da su Tajlanđani narod koji drži do tradicionalnih vrijednosti i veliko poštovanje odaju kralju. Tri boje njihove zastave simboliziraju Budu, kralja i narod.

Nakon Bangkoka uputile su se na otok Phuket, gdje su uz razgledavanje lokalnih znamenitosti posjetile i poznati restoran bivšeg hrvatskog masterchefa Nikole Lesara. Na otoku su imale priliku jahati na slonovima i družiti se s tigrovima. Uslijedio je posjet gradovima na sjeveru zemlje: u Chiang Maiju posjetile su poznati nacionalni park Doi inthanon, a u Chiang Raiju razgledale Bijeli hram. Posljednja postaja prije povratka u Hrvatsku bila je Doha u Qataru. Tamo su uz vodstvo lokalnog vodiča upoznale novi i stari dio grada i pune dojmova vratile se u domovinu. Na putu su sklopile neka nova, ali i obnovile stara prijateljstva.

Piše: Nikolina Mesić, 4. c / FRANzine

zatvori