Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Lijeva koalicija predstavila kandidate s kojima će izaći na lokalne izbore u Koprivnici

Predstavnici pet političkih stranaka večeras su i službeno, potpisom na papir, potvrdili zajednički izlazak na predstojeće lokalne izbore u Koprivnici. Gradske organizacije SDP-a, HSS-a, HNS-a, HSU-a i Hrvatskih laburista nastupit će kao koalicija, što znači da će imati zajedničku listu, zajednički izborni program i zajedničkog kandidata za gradonačelnika i njegove zamjenice.

Političke stranke potpisnice sporazuma podržavaju SDP-ovog kandidata Mišela Jakšića kao zajedničkog kandidata za gradonačelnika Grada Koprivnice te nezavisnu Kseniju Ostriž i HNS-ovu Melitu Samoborec za njegove zamjenice. HSS-ov Ivan Pal kandidat je koalicije za predsjednika Gradskog vijeća.

Nositelj liste za Gradsko vijeće Grada Koprivnice koalicije stranaka SDP, HSS, HNS, HSU, HL bit će SDP-ov Mišel Jakšić. Na zajedničkoj listi SDP će imati 14 kandidata, HSS četiri, HNS jedan, HSU jedan i laburisti jedan.

— Mi smo ovoj koaliciji prišli zbog toga što smo jasno definirali ciljeve i metode kojima ćemo te ciljeve ostvariti. Hvala koalicijskim partnerima na efikasnosti, brzini, korektnosti i otvorenosti jer tako ćemo obnašati i vlast — rekao je u svom obraćanju Ivan Pal.

Melita Samoborec istakla je kako je ponosna što Koprivnicu već godinama možemo zvati gradom znanja, a Ksenija Ostriž zahvalila je na ukazanoj časti i odgovornosti da predstavlja građane Koprivnice u lokalnoj vlasti te dodala kako će zajedno pokušati riješiti sve probleme koji muče svakog Koprivničanca.

— Danas je Koprivnica definitivno generator rasta i razvoja ne samo naše županije nego i cijele sjeverozapadne regije — istaknuo je kandidat za gradonačelnika i nositelj liste Mišel Jakšić. — Iza nas je sedamnaest godina velikih projekata gdje smo apsolutno izmijenili komunalnu vizuru našeg grada, pokrenuli projekte koje možda do 2001. nismo ni mislili da ih je moguće ostvariti u gradu veličine Koprivnice. Danas otvaramo jedan novi ciklus u kojem sam uvjeren da možemo nastaviti ovaj kotač koji smo pokrenuli u protekle dvije godine velikih ulaganja u komunalnu infrastrukturu i da u sljedeće četiri godine možemo pokriti apsolutno cijelu Koprivnicu komunalnom infrastrukturom.

zatvori