Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Slavko Tucaković: Nije sve u županiji dosad bilo loše, ali mi možemo bolje

Sporazum o zajedničkom nastupu na svibanjskim lokalnim izborima danas su u Koprivnici potpisali stranački prvaci županijskog SDP-a, HSS-a, HNS-a, HSU-a i Hrvatskih laburista – stranke rada Slavko Tucaković, Mladen Mađer, Melita Samoborec, Željko Pintar i Siniša Kavgić.

Podsjetimo, njihov kandidat za župana je SDP-ov Slavko Tucaković dok su za funkcije njegovih zamjenica istaknute SDP-ova Marija Vukobratović i HSS-ova Karolina Vidović.

— Bit ćemo upravo onoliko veliki koliko ćemo cijeniti maloga čovjeka. Ako nam je mali čovjek velik, bit ćemo i mi veliki! — poručio je u svom prvom obraćanju kandidat za novog podravsko-prigorskog župana, SDP-ov Slavko Tucaković istaknuvši da se svi koji pretendiraju na funkcije župana i njegovih zamjenika moraju staviti u funkciju malog čovjeka.

Snimio Marko Posavec.

Tucaković se osvrnuo i na trenutno najaktualniju temu – Piškornicu, rekavši da se na odlagalištu komunalnog otpada svakodnevno odvijaju kemijski procesi: — Najbitniji su sigurnost i zdravlje građana. No, treba naći i ponuditi rješenje. Zašto tamo nemamo sanjkalište ili skijalište? Tamo je hrpa zemlje i zatvorimo tu priču. Ima načina da se riješi taj problem.

Svim građanima Koprivničko-križevačke županije Tucaković i njegovi suradnici želje bolji život i vratiti im dostojanstvo. No, svjestan je bolne činjenice da upravo u našoj županiji ima najviše građana s blokiranim računima. A bez jakog gospodarstva neće biti ni kvalitetnog obrazovnog sustava, zdravstva, niti svega onoga što život čini kvalitetnim i dobrim.

Tucaković ne smatra da je dosad u županiji bilo sve loše, štoviše, bilo je i dobrih stvari, no on i njegov tim sigurno mogu bolje, istakao je. Razvoj županije, najavio je, temeljit će na obrazovanju i ulaganju u mlade i znanost, što je, prema njegovu mišljenju, temelj budućnosti našega kraja.

Snimio Marko Posavec.

Na upit što konkretno očekuje od izbornog rezultata, Tucaković je “ispalio”: — U najmanju ruku očekujem prolazak u drugi krug jer ima više kandidata. No, zašto ne i pobijediti u prvom krugu i tako ne stvarati nepotrebne troškove održavanja drugog kruga? Ako se građani odluče za promjene, neka to učine odmah u prvom krugu. Očekujem i određeni broj takozvanih HDZ-ovih glasova jer mi to, komunicirajući sa mnom, najavljuju.

Iako će izbor kandidata za župana biti dobar, Tucaković glavnim rivalom smatra još uvijek aktualnog župana Darka Korena, kojega cijeni i poštuje, no vjeruje da ipak može kvalitetnije i bolje voditi Koprivničko-križevačku županiju. Ako bude izabran za župana, Tucaković kaže da neće sjediti u fotelji već na običnom “štokrlu” kako na tako važnom poslu ne bi zaspao u fotelji.

Marija Vukobratović. Snimio Marko Posavec.

Jutrošnje potpisivanje koalicijskog sporazuma bila je prigoda i da se predstave kandidatkinje za zamjenika župana. SDP-ova Marija Vukobratović istakla je da naša županija još nije iskoristila svoje komparativne prednosti da bi nam svima bilo bolje. Kao osobitu istakla je činjenicu da je ovo prva prigoda u povijesti da u izvršnoj vlasti naše županije budu angažirane žene. Stoga se posebno obratila Podravkama i Prigorkama: — Vi najbolje znate kako radimo. Marljive smo, odgovorne, ustrajne i savjesne. Uz vašu pomoć rezultati neće izostati. Zajedno možemo izgraditi bolju i uspješniju županiju.

Karolina Vidović. Snimio Marko Posavec.

A HSS-ova kandiatkinja za zamjenicu župana, koprivnička gradska vijećnica Karolina Vidović, prvo je posebno na angažmanu zahvalila još uvijek aktualnom dožupanu Ivanu Palu. Pola svog 15-godišnjeg radnog vijeka ova je prosvjetarka odradila na mjestu školske ravnateljice. Obrazovanje kao sustav stoga iznimno dobro poznaje i zna što treba promijeniti:

— Naši učenici, učitelji, nastavnici i roditelji zaslužuju bolje materijalne uvjete, materijalnu pomoć u školama, support u stručna usavršavanja. Kvalitetno obrazovanje je preduvjet uspješnog društva.

Stoga će se, najavila je kandidatkinja Karolina Vidović, zalagati za pravednije i ravnomjernije ulaganje u sve dijelove naše županije.

Jutros potpisanim koalicijskim sporazumom dogovoreno je da SDP dobiva 14, HSS 15, HNS 5, HSU 4 i laburisti 3 mjesta na listi. Koji će kandidat konkretno na koju poziciju, još nije odlučeno.

zatvori