Četvrtak, 25. travnja 2024.

Ljubav prema stvaranju rukotvorina povezala je koprivničke kreativke

Šest zaljubljenica u stvaranje rukotvorina osnovalo je Kreativnu udrugu Poklonček.

Javnosti su se predstavile na manifestaciji Ribolovci svome gradu u centru Koprivnice. Uz Mirjanu Bratković, osnivačice su još Smiljka Franjković, Jadranka Novak, Vjekoslava Gadanec, Vesna Šimpović i Jasna Rudec Čehulić.

Nije im puno trebalo da se dogovore jer povezuje ih ljubav prema stvaranju, a to žele i pokazati javnosti, rekla nam je Mirjana Bratković, ujedno i predsjednica Udruge Poklonček:

— Radimo sve, vezemo, radimo dekupaž, radimo svijeće, predmete od drveta i kamena, razne rukotvorine. Jedna drugoj ne konkuriramo, a uz to se družimo i dobro zabavljamo. Ali i dajemo potporu jedna drugoj, što nam je također važno. Uz zabavu i opuštanje zajednički rad nam pruža i mogućnost komunikacije s drugim ljudima, što nam je također važno.

Članice Kreativne udruge Poklonček imaju obilje planova. Među njima je i organiziranje radionica na kojima će dio svog znanja i vještina podijeliti s drugima. Kažu da im u prvom planu nije zarada već zadovoljstvo koje im pruža stvaranje i druženje.

To je osobito važno predsjednici Mirjani Bratković koja zbog multiple skleroze ima status invalida i slabo je pokretna. Zato joj Udruga Poklonček mnogo znači i daje novi smisao života. Ako vam se sviđa, pozvani ste pridružiti im se.

zatvori