Četvrtak, 28. ožujka 2024.

MLADI FARMACEUTI NA EURU Ivijan Svržnjak i Filip Hlevnjak pozvani u reprezentaciju

Dvojica mladih igrača Slaven Belupa, Ivijan Svržnjak i Filip Hlevnjak, pozvani su u reprezentaciju Hrvatske. Izbornik Dario Bašić odabrao je 24 igrača za pripreme za UEFA U-17 Europsko prvenstvo koje će se od 3. do 19. svibnja održati u Hrvatskoj, a među njima su i dva velika talenta iz koprivničkog prvoligaša.

Sigurno je da je ovo još jedna potvrda dobrog rada u Školi nogometa Slaven Belupa. I dok je Svržnjak već navikao na pozive u reprezentaciju, mladom Hlevnjaku ovo je prvi poziv. Naši mladi nogometaši kroz pripreme će pokušati izboriti mjesto u najboljih 18 koje će izbornik odabrati tik prije prvenstva.

— Zapravo mi tek predstoji borba za izabranu vrstu pošto će nas šest otpasti, no već i zbog ovog poziva na pripreme jako sam sretan, ali i iznenađen pošto sam pozvan u vrstu s godinu dana starijim kolegama. Dat ću sve od sebe da izborim mjesto u 18 iako je na mojoj poziciji jaka konkurencija. Što se tiče Eura, mislim da ćemo na domaćem terenu i pred našim navijačima imati veliki motiv i želju za dokazivanjem te da možemo daleko dogurati. Naravno, neće biti lako jer smo dobili najteže moguće protivnike — rekao nam je mladi Slavenaš Ivijan Svržnjak.

— Kada sam dobio poziv bio sam jako sretan i uzbuđen. Bit će ovo jedno novo, ali i veliko iskustvo za mene pošto sam se po prvi puta našao na popisu izbornika. Poziv u reprezentaciju bit će mi veliki motiv za dalje, da nastavim vrijedno raditi na svakom idućem treningu. Cilj mi je izboriti mjesto među 18 najboljih te se što bolje pripremiti za sve utakmice Eura na kojem ćemo se pred domaćom publikom “baciti na glavu” i pokušati doći do što boljeg rezultata — rekao nam je Filip Hlevnjak.

Podsjetimo, Hrvatska U-17 reprezentacija svoje utakmice u grupi protiv Italije, Španjolske i Turske igrat će u Rijeci, a sigurno je da se svi nadamo da ćemo reprezentativce gledati i u Varaždinu gdje će se 19. svibnja igrati finale Eura.

zatvori