Četvrtak, 25. travnja 2024.

I treći videći pratitelj pomagat će članovima Udruge slijepih

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije zaposlit će i trećeg videćeg pratitelja za svoje članove. Rekla nam je to tajnica Udruge Maja Koren Golub govoreći o jučer održanoj redovnoj izvještajnoj skupštini Udruge.

Bila je to prilika da Udruga izrazi zadovoljstvo radom u 2016. godini u kojoj je realizirano mnogo projekata, programa i aktivnosti koji su provedeni na dobrobit svih članova.

— Prošla je godina bila izrazito aktivna i uspješna. Proveli smo 11 projekata i programa, radili smo vrlo aktivno s Klubovima djece i mladih, s Klubom žena i Klubom muškaraca. Veliki uspjeh nam je prošle godine bio što smo ponovno osigurali još jednog dodatnog videćeg pratitelja za naše članove — rekla nam je tajnica Udruge Maja Koren Golub.

Projekt je to koji se nastavlja i ove godine, i to već krajem ovog mjeseca.

— To nam je veliki uspjeh. Dobili smo 338 tisuća kuna za taj projekt odnosno za novog videćeg pratitelja jer smo vidjeli da je to usluga koja je našim članovima najznačajnija s obzirom na to da većina živi u ruralnim područjima koja nisu baš povezana javnim prijevozom. Tako da im taj videći pratitelj jako dobro dođe kad ih treba odvesti kod doktora, u nabavku, poštu, banku i slične aktivnosti koje on s njima obavi.

Udruga je prošle godine uspješno provela i drugu godinu provedbe programa “Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)!” kroz koji odrasli članovi Udruge dobivaju psihosocijalnu podršku i rehabilitaciju nakon što su u kasnijoj fazi života izgubili vid. Ovu korisnu aktivnost Udruga također planira nastaviti i ove godine.

zatvori