Primjer ljuljačke za djecu u kolicima. Izvor: jamogusve.blogspot.hr
Udruga volontera Podravke – Puls u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom “Bolje sutra” pokrenula je humanitarnu akciju “Ljuljanje bez granica”.

Riječ je o akciji za prikupljanje sredstava za kupnju ljuljačke namijenjene djeci s teškoćama u razvoju, a bit će biti postavljena na Trgu kralja Zvonimira u Koprivnici.

— Potreba za ravnopravnošću, jednakim mogućnostima za sve građane, a prvenstveno djece, potaknula nas je na ovu akciju kojom će se svoj djeci omogućiti ljuljanje bez poteškoća — poručili su iz podravkine Udruge.

Ljuljačka je prilagođena djeci u invalidskim kolicima koja se sa svojim pomagalom mogu, bez fizičkog podizanja i pomoći drugih, dovesti na ljuljačku preko rampe i uživati u jednoj od omiljenih dječjih igara.

Humanitarna akcija počela je 6. veljače i trajat će do 6. svibnja.

Dosad su prikupljena sredstva unutar Podravke na nekoliko događanja te na otvorenju novog interpretacijskog multimedijalnog centra Picokijade.

U planu je uključivanje u predstojeća događanja u gradu i okolici, a jedna od aktivnosti je upravo ove subote, 8. travnja na Zrinskom trgu u Koprivnici od 9 do 13 sati.

Udruga PULS će organizirati tombolu pa će Koprivničanci za simboličan iznos moći pomoći u nabavci ljuljačke.

— Zato, uhvatite dašak proljeća u subotu i pomognite djeci da jednako uživaju u djetinjstvu — pozivaju Podravkini volonteri.