Četvrtak, 18. travnja 2024.

Hrvači Podravke osvojili zlato, srebro i dvije bronce na međunarodnom turniru

Desetorica mladih hrvača Podravke u subotu su nastupila na 5. međunarodnom turniru ‘Sesvetski Kraljevec Open 2017.’. U konkurenciji od preko 200 hrvača iz devet europskih zemalja, mladi Koprivničanci osvojili su četiri medalje.

Turnir je bio organiziran za uzraste starijih i mlađih dječaka, a hrvalo se grčko-rimskim načinom. Sedmorica Podravkaša nastupila su u uzrastu mlađih, a trojica starijih dječaka.

Među mlađim dječacima, do brončanih medalja došli su Ivan BenkoFilip Zadravec. Benko je u kategoriji do 33 kilograma ostvario tri pobjede i jedan poraz, a Zadravec je natjecanje u kategoriji do 65 kg okončao s dvjema pobjedama i jednim porazom.

Borna Ljubić osvojio je peto mjesto do 33 kg, kao i Karlo Mijatović do 65 kg. Patrik Raknić bio je sedmi do 36 kg, a Viktor SrpakIvan Adžaga ovoga su puta ostali bez plasmana.

Izvor: Hrvački klub Podravka.

Filip Verčević ponovno je bio odličan u uzrastu starijih dječaka, nanizavši četiri pobjede u kategoriji do 53 kilograma bez da je svojim protivnicima dopustio da na njemu naprave ijedan tehnički bod. Stoga mu je pripao pehar i za najuspješnijeg hrvača turnira.

Stjepan Šimunić osvojio je srebrno odličje u kategoriji do 85 kilograma, a Valent Delimar ostao je bez plasmana do 47 kg, premda je zabilježio samo jedan poraz.

U ekipnom plasmanu Podravka je zauzela odlično peto mjesto od ukupno 30 klubova.

Hrvače Podravke na turniru u Sesvetskom Kraljevcu vodili su treneri Ivan Lončarić i Saša Šprem.

zatvori