Petak, 29. ožujka 2024.

Evo koliko je Grad sredstava dodijelio samostalnim umjetnicima (i kome)

Gradska uprava koprivničkim samostalnim umjetnicima i ostalima za provedbu njihovih programa i projekata odobrila je gotovo pedeset tisuća kuna.

Za izdavanje znanstvenog časopisa “Podravina” i “Narodne tkalačke baštine u Podravini” izdavačka kuća Meridijani dobila je 24.700 kuna, što je i najveći dodijeljeni iznos.

Miroslav Evačić za izradu audio snimke, video spota i cjelovečernji koncert dobio je 9.100 kuna, dok su Antonio Grgić za “Čitanje Karla Marxa na Trgu bana Josipa Jelačića” i Marko Gregur za predstavljanje romana “Kak je zgorel presvetli Trombetassicz” u Sloveniji dobili po 3.900 kuna.

Nešto manje, 3.500 kuna, dobile su Gordana Špoljar-Andrašić za umjetničku knjigu “Memorabilijar” i Natalija Imbrišak za “Zvuke koprivničkih orgulja”.

Šestero umjetnika nije prošlo bodovni prag i sukladno tome nije dobilo novac za svoje projekte. Tako Grad neće sufinancirati “Samostalnu izložbu slika povodom 48 godina umjetničkog stvaranja” Zlatka Štrfičeka, kao ni nova djela Miška Vrhovca, Elizabete Herceg, Zdenke Čavić, Ankice Bistrović te izdavaštvo Vošicki.

zatvori