Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO: PRVA ŽNL Drnjančani potopili Dravu s 11:0, Bratstvo petardom razbilo Panoniju

Odigrane su sve utakmice 18. kola Prve županijske nogometne lige. Vodeći trojac nastavio je s pobjedama, a najuvjerljiviji je bio drnjanski Tomislav koji je pobijedio Dravu u Novigradu s čak 0:11.

Puno teže do tri boda došli su Kloštrani. U dvoboju dviju Mladosti u Molvama, drugoplasirana momčad prvenstva slavila je rezultatom 2:3, a valja istaknuti činjenicu da je rezultat na poluvremenu bio 2:1 za Molvarce. Krivi korak nije napravio ni Borac na gostovanju kod posljednjeplasiranog Fugaplasta. Pogocima Pjetrija, Bačija, Vlaha i Ivandije slavio je rezultatom 0:4.

— Čestitam svojim momcima na osvojena tri boda. Ušli smo ozbiljno u utakmicu i dokazali razliku u kvaliteti u odnosu na suparnika. Već sutra se okrećemo novoj utakmici. Spremno ćemo dočekati legradski Graničar — rekao nam je trener Borca Zlatko Andrašić.

Sloga je u Koprivničkom Ivancu bila uvjerljiva protiv Tomislava iz Žabna rezultatom 4:0, a do tri boda došao je i legradski Graničar na svom travnjaku. S dva pogotka Orehovca i jednim Vađuna slavio je protiv Kalinovca s 3:1. Pogodak za goste postigao je Belobrk.

— Čvrsto smo ušli u utakmicu te smo visokim presingom radili velike probleme gostima. Brzo smo poveli s 2:0, ali smo primili glupi gol za 2:1 što nam se na kraju, srećom, nije osvetilo. Na kraju smo slavili s 3:1, a pobjeda je mogla biti i uvjerljivija — rekao nam je vezni igrač Graničara Bruno Mešnjak.

Do neočekivano velike pobjede i važna tri boda u borbi za opstanak došlo je Bratstvo na gostovanju u Peterancu. Domaću Panoniju svladali su rezultatom 0:5. Pogotke su redom zabijali Prvčić, Szabo, Grgić i dva puta Đurajec.

— Dominirali smo tijekom cijele utakmice i još jednom dokazali da nam leže gostovanja. Možemo reći da je Panonija pala bez ispaljenog metka. Čeka nas teška utakmica u Kloštru Podravskom, ali u ovoj situaciji u svakom susretu moramo ići po bodove — rekao nam je strijelac drugog pogotka za Bratstvo Alen Szabo.

Jedini susret bez pobjednika u 18. kolu gledali smo u Ždali gdje su Prekodravac i Osvit odigrali 1:1. — Domaćin nas je u prvom poluvremenu u potpunosti nadigrao, a u drugom smo mi bili bolji pa je na kraju ova podjela bodova najrealniji ishod — rekao nam je vezni igrač Osvita Jozo Paradžik.

Prva ŽNL – 18. kolo

Peteranec: Panonija – Bratstvo 0:5
Molve: Mladost – Mladost (Kloštar Podravski) 2:3
Legrad: Graničar – Kalinovac 3:1
Gola: Fugaplast – Borac 0:4
Novigrad Podravski: Drava – Tomislav (Drnje) 0:11
Ždala: Prekodravac – Osvit 1:1
Koprivnički Ivanec: Sloga – Tomislav (Sv. Ivan Žabno) 4:0

LJESTVICA:

  1. Tomislav 44
  2. Mladost KP 42
  3. Borac 41
  4. Graničar 30
  5. Kalinovac 27
  6. Osvit 27
  7. Sloga 23
  8. Drava 21
  9. Panonija 20
  10. Bratstvo 19
  11. Mladost M 17
  12. Tomislav SIŽ 16
  13. Prekodravac 16
  14. Fugaplast 13
zatvori