Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Djeca s teškoćama u razvoju fotoaparatom su bilježila ljepote Prekodravlja

Međužupanijsko fotografsko natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju održano je prošlog četvrtka u općini Gola.

Riječ je o natjecanju “Vjerujem da bih mogao, uz vašu pomoć znam da mogu” koje je osmislio Krešimir Juratović. Ovogodišnje, šesto po redu natjecanje zajednički su organizirali COOR Podravsko sunce, Humanitarna zaklada “Naš mali kutak raja” i Foto kino klub Podravina s ciljem razvijanja osjećaja korisnosti za vlastito i opće dobro, promicati ideju korisnosti i pozitivnosti bavljenja aktivnostima za vlastitu dobrobit i dobrobit svoje zajednice kod djece.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je “Ljepota Prekodravlja” kojom prilikom su djeca posjetila i fotografirala Golu, Ješkovo, Dravu, Repaš, Ždalu i Čambinu. Svesrdnu pomoć tokom natjecanja, djeci i mentorima pružao je zamjenik načelnika Općine Gola, Marko Horvat.

Natjecala su se djeca iz pet hrvatskih županija: Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Virovitičko-podravske, Međimurske i Zagrebačke. Podravinu i Prigorje predstavljali su Matija Brkić, Vendel Oršuš i Saša Vlahović sa svojim mentorom Krešimirom Juratovićem.

Otvorenje izložbe te podjela nagrada i priznanja održat će se u Podravskom suncu 5. svibnja 2017. godine u 11 sati, u sklopu obilježavanja Dana Podravskog sunca.

Ovo fotografsko natjecanje za učenike s teškoćama u razvoju jedinstveno je u Republici Hrvatskoj, čime Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica postaju perjanica novog odnosa spram djece s teškoćama u razvoju i jedinstveni centar umjetničke fotografije u Hrvatskoj.

zatvori